Elindult a T-Mobile kereskedelmi 3G szolgáltatása

forrás Prim Online, 2005. augusztus 26. 10:11
A T-Mobile a Budapest háromnegyedét lefedő harmadik generációs hálózatán augusztus 26-án elindította kereskedelmi 3G szolgáltatását. A videotelefont, gyors adatátvitelt, zeneletöltést és mobil tv szolgáltatásokat is kínáló 3G év végére a főváros majdnem egész területén elérhető lesz. Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák a 3G újdonságait, a társaság ügyfelei arra alkalmas készülékkel 2005. december 31-ig belföldön ingyenesen videotelefonálhatnak és szeptember 30-ig a 3G hálózaton az adatforgalom, valamint a kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmak is díjmentesek.
A T-Mobile Magyarország Rt. bejelentésével hazánkban is elindult a kereskedelmi 3G szolgáltatás és az elkövetkező években a harmadik generációs mobilhálózat egyre több előfizető számára kínálja fel a mobil multimédia lehetőségét. A mostani indulást több hónapos zártkörű ügyfélteszt előzte meg, ezen időszak alatt a folyamatosan épülő 3G hálózatot kiemelt partnerek, vállalati ügyfelek és a tesztre jelentkezők közül kisorsolt érdeklődők használták. A hálózat hangolásában, a felmerülő problémák megoldásában a tesztben résztvevők tapasztalatai és visszajelzései komoly segítséget jelentettek.

A főváros háromnegyedét lefedő új 3G hálózatot megfelelő mobiltelefonnal kényelmesen, a meglévő díjcsomaggal, külön előfizetés és regisztráció nélkül, a telefonban lévő SIM kártyával minden T-Mobile-os automatikusan használhatja. Egyedül a videotelefon használata igényel egyszeri és díjmentes regisztrációt.

A 3G szolgáltatás indulását követően kerül a társaság üzleteibe két új videotelefon, a Sony Ericsson K608i és a kizárólag a T-Mobile előfizetők számára készült Samsung SGH-ZM60. A harmadik generációs mobiltelefonok kis méretük ellenére kettő kamerával rendelkeznek és a multimédiás szolgáltatások teljes körét kínálják. Elérhető velük a mobil tv, valamint a videotelefon mellett 1,3 megapixeles kamerájuknak köszönhetően fényképezésre is használhatók.

Videotelefon

A T-Mobile új szolgáltatása a videotelefon, amellyel a hívó felek láthatják egymást. A videohívás során a telefont használók akár környezetüket, az általuk fontosnak tartott eseményt vagy érdekes helyszínt is megmutathatják beszélgetőpartnerüknek. A videotelefon szolgáltatást a T-Mobile 2005. december 31-ig belföldi előfizetők felhívása esetén ingyenesen biztosítja ügyfeleinek.

3G t-zones WAP-portál – a képektől a multimédiáig

A kereskedelmi szolgáltatáshoz kapcsolódóan a T-Mobile útjára indította a teljes egészében a 3G-re optimalizált és a multimédiát – mobil tv, filmek - előtérbe helyező t-zones portálját, amely a társaságnál vásárolt és a jövőben minden új, a T-Mobile Magyarország Rt. forgalmazásában kapható 3G mobillal (pl. Samsung ZM60, Sony Ericsson K608i) megtekinthető lesz. A későbbiekben a portálon érhetők majd el a tesztidőszakban már megismert, a Kapcsolat koncerthez vagy a Manchester United-Debrecen Bajnokok Ligája selejtezőhöz hasonló élő mobiltelefonos közvetítések is.

Mobil tv telefonhívással

A T-Mobile Magyarországon egyedülálló újdonságként a 3G hálózattal lefedett területeken minden eddiginél egyszerűbben, a 1738-as telefonszám videohívásával is elérhetővé tette a mobil tv tartalmakat. A legtöbb 3G mobilról videohívással nézhető műsorok és a t-zones WAP-portál kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmai szeptember 30-ig ingyenesen tekinthetők meg.

Gyors mobil adatátvitel

A T-Mobile a gyors mobilinternetet használóknak kínálja a GPRS/EDGE és WLAN adatátvitel mellett 3G-n is használható kártyatelefonját. A 3G segítségével jóval gyorsabb és kényelmesebb az elektronikus levelezés, valamint a WAP használata, emellett elérhetővé válnak a legújabb multimédiás tartalmak is. A harmadik generációs hálózat optimális esetben 384 kbps sebességű letöltésre és 64 kbps feltöltésre ad lehetőséget.

Mobil Zenegép – 300 ezer jó minőségű zeneszám a kínálatban

A T-Mobile a gyors 3G hálózat elindításával együtt jelentette be teljes zeneszámok letöltésére alkalmas szolgáltatását, a Mobil Zenegépet. A Nokia 6630-as, 6680-as telefonokra telepített – utólagosan a t-zones WAP-portálról is letölthető – kliens segítségével a szerveren tárolt 300 ezer felvétel között könnyedén lehet keresni. A letölthető zeneszámok a számítógépes és hordozható lejátszók esetén megszokott jó minőségben hallgathatók meg. A Mobil Zenegéppel emellett csengőhangok és CD borítók, képek is megvásárolhatók.


A videotelefon, a mobilinternet és a mobil tv szolgáltatások bemutatói megtekinthetők a T-Mobile 3G honlapján: www.3g.hu
Kulcsszavak: UMTS T-mobile-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05