Egér-billentyűzet kombináció újabb generációja a Logitech-től

Lézeres egér, továbbfejlesztett Bluetooth és díjnyertes diNovo formaterv egyben

forrás Prim Online, 2005. augusztus 27. 12:19
A Logitech bemutatta Logitech diNovo Media Desktop Laser elnevezésű termékcsomagját, a vállalat egyik legjobb termékeként ismert egér-billentyűzet kombináció egy újabb generációját. A kifinomult, díjnyertes formatervbe öntött eszközben a legmodernebb Logitech MX lézeregér-technológia ketyeg, és nagysebességű Bluetooth vezeték nélküli elosztó (hub) funkcionalitással is bír.
Az új Logitech diNovo Media Desktop Laser továbbviszi a vállalat innovatív diNovo Media Desktop formatervét, ami a manapság divatos lapos monitorok éles szögleteit és vékony külsejét utánozza. A modern külsőt egy ultra-vékony, szögletes billentyűzet és egy lecsatolható MediaPad egészíti ki. Az új termék szembetűnő fémes-ezüst borítást kapott, mélykék kiemelésekkel.

A Logitech diNovo Media Desktop Laser egy közönséges asztali számítógépet vezeték nélküli hub funkcionalitással bővít ki, amit a megújult Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR) technológia hajt. A Bluetooth 2.0 EDR gyorsabb adatáramlást tesz lehetővé két eszköz között. A Bluetooth 2.0 EDR segítségével például hamarabb feltölthetünk egy fényképet mobiltelefonunkról vagy digitális fényképezőgépünkről a PC-re, és jobb minőségben élvezhetjük IP-alapú (VoIP) telefonhívásainkat, ha fejhallgatónk Bluetooth 2.0 EDR átvitellel csatlakozik a számítógéphez.

A készlethez tartozik még a díjnyertes Logitech MX1000 Cordless Laser Mouse lézer-optikai egér, ami lézeres megvilágítása és felületkövetése révén igazán precíz navigációt tesz lehetővé. A Logitech úttörő lézeres megoldása a Logitech MX1000 Cordless Laser Mouse egeret tavalyi megjelenése után hamar a vállalat legtöbbet eladott termékévé tette.

Multifunkcionális MediaPad

Hogy a diNovo Media Desktop Laser kombinációval utolérhetetlen multimédia élményben lehessen részünk, a Logitech termékéhez egy leválasztható, multifunkcionális MediaPad billentyűzetet mellékel, melyet használhatunk hagyományos számbillentyűzetként, valamint zenék és videók távirányítására is – az asztaltól akár 20 méteres távolságig. A diNovo MediaPad interaktív kijelzőjén nyomon követhetjük az éppen lejátszott zeneszám adatait. Távirányítási lehetőséget kínál a manapság legnépszerűbb multimédia-lejátszókhoz, a Musicmatch, az iTunes, a Windows Media Player 10 és a Winamp 5 programokhoz. A multimédia kezelésének további egyszerűsítésére az új diNovo Media Desktop csomagban megtalálható a Logitech MediaLife szoftvere, ami egyetlen közös felületen fogja össze a zeneszámokat, a digitális fényképeket és a videókat.

A MediaPad sokoldalú digitális kijelzőjén láthatjuk a beérkező szöveges üzeneteket vagy e-maileket, és tájékoztat arról is, hogy az üzenőprogramban felvett ismerőseink épp vonalban vannak-e. A hagyományos, számbillentyűzet funkció mellett a MediaPad önálló számológépként is használható.

MX lézeres mozgáskövetés, kiemelkedő teljesítmény


A Logitech volt az első vállalat, amelyik lézeres letapogatású egereket gyártott. A lézerfény precizitása lehetővé teszi, hogy az egér a hagyományos LED-es optikai egereknél sokkal nagyobb felületi részletességet érzékeljen. Ebből következik, hogy a lézeres egér a korábbiaknál pontosabban és többféle különböző felületen működik. Az MX lézertechnológia érzékelője másodpercenként 5,8 megapixel (millió képpont) felületi információt képes feldolgozni. Mint minden más Logitech lézer terméknél, az egér lézerfénye szinte láthatatlan, és megfelel az 1. osztályú biztonsági előírásoknak.

A Logitech lézeres egere újratölthető akkumulátorokról működik. A Logitech diNovo Media Desktop Laser csomagban egy kényelmesen használható egértöltő állomást is találunk.

A következő lépés a Bluetooth vezeték nélküli technológiában


A Bluetooth 2.0 EDR műszaki megoldás akár háromszor nagyobb adatátviteli sebességet biztosít a korábbi Bluetooth változatokhoz képest. Más, Bluetooth 2.0 EDR technológiát alkalmazó vezeték nélküli eszközök gyorsabban tudnak majd adatokat küldeni, ha a Logitech diNovo Media Desktop Laser segítségével csatlakoznak a számítógépre. A Logitech diNovo Media Desktop Laser kompatibilis minden korábbi mobil termékkel, ami a Bluetooth régebbi verzióit használja. A Logitech Bluetooth meghajtású egereivel és billentyűzeteivel lehetőségünk nyílik IP-alapú telefonbeszélgetéseket intézni vagy zenét hallgatni Bluetooth fejhallgatónkon, képeket és névjegyeket átmásolni Bluetooth mobiltelefonunkról, és fontos adatokat szinkronizálni bármilyen mobil eszköz és a számítógép között. Mindehhez egyetlen USB kábel vagy bármilyen más vezeték összedugdosásával sem kell vesződnünk.

Ár és elérhetőség


A Logitech diNovo Media Desktop Laser októbertől lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában 63.900 Ft.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05