Idén is nagy érdeklődés kísérte a Microsoft Nyári Tanártovábbképzését

forrás Prim Online, 2005. augusztus 31. 10:40
A Microsoft Magyarország és annak referenciaiskolája, a Budapesti Jedlik Ányos Gimnázium közös nyári tanártovábbképzése hagyományosan a Microsoft oktatásban is hasznosítható újdonságait, az IT szektor és az informatikaoktatás jelenlegi helyzetére vonatkozó előrejelzéseit mutatta be. Az idei, kilencedik alkalommal megrendezett oktatáson, a Microsoft Magyarország meghívására, több mint 400 középiskolai tanár és rendszergazda vett részt, és több határon túli magyar iskola pedagógusai is képviseltették magukat.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a hagyományosan háromnapos rendezvényt idén ötnaposra tervezték, hogy azok, akik a rendszergazdai és tanári szekció iránt egyaránt érdeklődtek, mindkét szekció előadásain részt vehessenek. A két-két napon megrendezésre kerülő szekciók előadásai között, augusztus 24-én (szerdán), nagyszabású plenáris napra került sor, amelyen a résztvevők Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójának előadásait is meghallgathatták.

A hétfőn, kedden megrendezett tanári szekció során az érdeklődők többek között a kétszintű érettségi tapasztalatairól, a programozás és a piacképes ismeretek oktatásának jelenlegi és jövőbeli trendjeiről, változásairól, valamint a multimédiás és a legújabb Windows alkalmazásokról hallgathattak meg előadásokat, a referenciaiskola oktatóinak, a Microsoft Magyarország szakembereinek, valamint más független szakemberek tolmácsolásában.

A rendszergazdai konferencianapok előadásai a Tisztaszoftver Programban biztosított munkaállomások és szerverek menedzselésének témája köré épültek. A résztvevők megismerkedhettek a Microsoft Windows Server 2003, Exchange Server 2003, SQL Server 2000/2005, SharePoint Portal Server 2003, ISA Server 2000/2004, Class Server 3.0 újdonságaival, és működésével.

A résztvevők a programsorozat időtartama alatt mindösszesen 68 előadást hallgathattak meg, amelyek közül a legnépszerűbbnek a konkrét gyakorlati ismereteket nyújtó prezentációk - így a Tisztaszoftver szerverek telepítése és testreszabása -, valamint a meghívott előadók által tartott, az iskolák mindennapjait érintő előadások - például az informatikai érettségi vagy az informatikai normatíva - bizonyultak.

A továbbképzés az előadások mellett számos kiegészítő programot is kínált: a keddi és a csütörtöki estén - az Electronic Arts jóvoltából - PC-s és Xbox-os játékokon próbálhatták ki magukat az érdeklődők, emellett lehetőségük nyílt az előadókkal való kötetlen beszélgetésre, a szerdai estén pedig a Kawatta Taiko együttes adott koncertet.
Kulcsszavak: Microsoft oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50