ERP-upgrade három nap alatt

forrás Prim Online, 2005. szeptember 3. 09:03
Mindössze három munkanap alatt váltott Microsoft Navision 4.0-ra a BakeMark Magyarország Kft. A MultiSoft által végzett verzióváltás (3.7-ről 4.0-ra) sokkal nagyobb lépés, mint ahogy az a verziószámokból következne. A Magyarországra ez év áprilisában bevezetett Microsoft Navision 4.0 ugyanis az első verzió a dán Navision cég felvásárlása óta, mely egyesíti magában az ERP-hagyományokat és a Microsoft már bevált, piac által elfogadott fejlesztői tradícióit.
A megoldás az előző verziókhoz képest egyszerűbb kezelhetőséget, az üzleti információkra való jobb rálátást, azokhoz könnyebb hozzáférést, a pénzügyi műveletek feletti nagyobb felügyeletet biztosít, illetve szorosabb integrációt tesz lehetővé a Microsoft többi alkalmazásával és technológiáival - ismertette a váltás előnyeit Forczek Andrea, a BakeMark pénzügyi igazgatója. Mindezek mellett kezelőfelülete is nagyot változott, a fejlesztők nagy áttörést jelentő felhasználói interfészt hoztak létre, amely a vállalat kb. 50 különböző szerepköre szerint kínál személyre szabható felhasználói felületet, a Microsoft Office-szal integrálva. A programban gyakorlatilag az Outlook már ismert felületén keresztül dolgozhatunk. A munkát a MultiSoft végezte el, az eredeti rendszert is ők vezették be 2003-ban a BakeMarknál, amikor az Unilever professzionális margarinokat forgalmazó üzletágának megvásárlásakor a két cég egyesítésével ez elengedhetetlenné vált. Az eredeti, "zöldmezős" bevezetés akkor is mindössze 6 hetet vett igénybe, és most az átállás az új verzióra is mindössze 3 napig tartott.

Knipfer Tibor, a MultiSoft Microsoft Navision-termékmenedzsere hozzátette: a hazai piacon található Microsoft Navision partnerek közül eddig csak a MultiSoft végzett verzióváltást. Ez annak köszönhető, hogy a 4.0 alig néhány hónapja van a piacon, és várható volt, hogy az első ilyen igény a legnagyobb forgalmú és legtapasztaltabb forgalmazónál jelentkezik. A másik ok, hogy a MultiSoft számos saját fejlesztésű modullal járult hozzá a Microsoft Navision minél szélesebb körű használhatóságához, melyek közül néhány, például a házipénztár modul a BakeMark-nál is üzemel, így kézenfekvő volt az upgrade-del is a fejlesztőt megbízni.
Kulcsszavak: ERP Navision Multisoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09