A DVD-formátum-vitára kínál megoldást a Samsung

Genda Csongor Zoltán, 2005. szeptember 6. 21:04
A Samsung elektronikai konszern már a jövő évben olyan készüléket akar piacra dobni, amely képes lesz mindkét DVD-formátum (Blu-Ray és HD-DVD) lejátszására - tudhattuk meg Gee Sung Choitól, a Samsung szórakoztatóelektronikai részlegének vezetőjétől.
"Ha semmiképp nem tudnak megegyezni a vállalatok, akkor kénytelenek leszünk mi magunk megoldást nyújtani a problémára. Ugyan korántsem egyszerű egy olyan készüléket megalkotni, amely mindkét formátumot támogatja, de jövőre bemutatjuk az erre alkalmas kombómeghajtót" - nyilatkozta Gee a Financial Timesnak.

Jelenleg a szórakoztatóelektronika világa két táborra oszlik: egyik oldalon van a HD-DVD-t fejlesztő Toshiba és NEC, ezekkel szemben pedig a Sony és a Panasonic a Blu-Ray képviseletében harcolnak az általuk támogatott formátum elfogadtatásáért. A két csoportnak már hosszú ideje nem sikerül megállapodnia az egységes standardot illetően, mert mindkét fél a saját eljárását támogatja.

Elemzők attól tartanak, ha mindkét DVD-formátum piacra kerül, akkor az megoszthatja a vásárlóréteget is. Ha a Samsungnak azonban mégis sikerül egy olyan készüléket kifejlesztenie, amely mindkét formátumot támogatja, akkor ők lesznek a legnagyobb nyertesei a rég tartó formátumháborúnak.
Kulcsszavak: Samsung DVD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05