Fujitsu Siemens: Testre szabott CentricStor megoldáscsomagok

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 16:32
Új CentricStor modelljeivel a Fujitsu Siemens Computers a kisvállalatok, a fiókirodák és az alapszintű nagygépes környezetet fenntartó ügyfelek számára is elérhetővé teszi az élvonalbeli virtuális szalagtechnológia nagy adatközpontokban már jól ismert előnyeit.
Önálló „disk-to-disk-to-tape” megoldás lévén a CentricStor nagyszámú virtuális szalagos meghajtóhoz biztosít hozzáférést a csatlakoztatott szerverek számára, ugyanakkor a lemezes adattárolás teljesítményét nyújtja a biztonsági mentés és helyreállítás céljaira. A virtuális szalagokra mentett adatoknál integrált információéletciklus-kezelési (ILM) funkciókat alkalmazó CentricStor megadott szabályok szerint, automatikusan nagy kapacitású szalagkönyvtárakba továbbítja a lemezen felhalmozott adatokat. Ily módon leválasztja a szervereket a fizikai szalagkönyvtárakról, és átláthatóan integrálja a megoldást a nagygépes, UNIX-, Windows- és NAS-rendszerekre épülő IT-környezetbe. A szalagvirtualizációnál valamennyi operációs rendszer és biztonsági másolatkészítő alkalmazás megosztva használhatja a fizikai szalagos tárolókat. A szabályalapú ILM-funkciók alkalmazása a biztonsági mentést végző szalagos meghajtóknál javítja a szalagos feldolgozás hatékonyságát és többféle szolgáltatási szintet támogat.

Bizonyított CentricStor modellek:

CentricStor VTA modellek (Virtual Tape Appliance)


A CentricStor megoldáscsalád nagyvállalati kategóriájú platformja, a méretrugalmas CentricStor VTA a gyakran heterogén rendszerkörnyezetben működő, nagyméretű adatközpontok átfogó adatvédelmi szükségleteinek kielégítésére készült. Redundáns komponensei a megoldás egészére nézve magas szintű rendelkezésre állást garantálnak. A földrajzilag elszórt helyszíneken is hibatűrő konfigurációt nyújtó CentricStor VTA még katasztrófahelyzetben is gondoskodik az átfogó adatvédelemről. A régi CentricStor 100 és CentricStor 400 megoldásokat kiváltó CentricStor VTA jelenleg öt különböző modellváltozatban kapható (CentricStor VTA 1000/2000/3000/4000/5000).

CentricStor VTC (Virtual Tape Controller)

A CentricStor VTC kedvező árú platform a virtuális szalagtechnológia bevezetéséhez. A 16 vagy 32 virtuális szalagos meghajtót kínáló megoldással a kisvállalatok formátum- és technológia-semleges módon modernizálhatják adatvédelmi gyakorlatukat. Ha CentricStor VTC vezérlőket telepítenek fiókirodáikba, a CentricStor adminisztrátor központilag, ismerős felhasználói felületen és eszközökkel felügyelheti az összes rendszert.

Mivel minden CentricStor platform formátuma kompatibilis a többivel, a CentricStor Virtual Tape Controller katasztrófa-elhárítási forgatókönyveknél is jól használható másodlagos rendszerként adathelyreállításra, vagy a szalagcsere támogatására.

CentricStor SBU (Smart Backup Unit)
A CentricStor SBU komplett virtuális szalagos megoldáscsomag alapszintű nagygépes környezetet működtető ügyfelek részére. A Fujitsu Siemens Computers BS2000/OSD vagy az IBM OS/400, VM illetve VSE operációs rendszereihez igazított változatokban kapható. A CentricStor így a régi rendszereknél is biztosítja a korszerű szalagos technológia igénybevételének lehetőségét. A komplett megoldás CentricStor VTC-t, LTO-meghajtókkal felszerelt szalagkönyvtárat, szoftverkomponenseket és vezérlőprocesszort tartalmaz.

A CentricStor

A Fujitsu Siemens Computers virtuális szalagos megoldásainak kereskedelmi neveként használatos CentricStor márka több platformot fog át (CentricStor VTA modellek, CentricStor VTC, CentricStor SBU megoldáscsomagok). A CentricStor virtuális szalagos technológia hatékony és egyszerű módszert kínál „disk-to-disk-to-tape” típusú (D2D2T) biztonsági mentés megvalósítására. Egységesen integrálja a lemezes technológiát a szalagos adatfeldolgozási folyamatba, megszüntetve ezzel a biztonsági mentés és az adathelyreállítás szűk keresztmetszeteit. A lemezes adattárolás sebességét a szalagos technológia előnyeivel ötvöző CentricStor megfelel a napjaink biztonsági mentési környezeteire jellemző hosszú távú adatvédelmi és kapacitásigényeknek. A szabályalapú automatizációt támogató integrált ILM (Information Lifecycle Management) funkciók egyszerűsítik a szalagos feldolgozás adminisztrációját és javítják a szolgáltatásminőséget. Az önálló virtuális szalagos megoldás a bevált biztonsági mentési forgatókönyvek megváltoztatása nélkül beilleszthető a környezetbe, és anélkül vezeti be a szervezetnél a legújabb szalagos technológiát, hogy bármilyen módon megváltoztatná a host-alkalmazások működését. A CentricStor támogatja a piacvezető rendszerplatformok elterjedt biztonsági másolatkészítő alkalmazásait és a gyakoribb szalagautomatizációs környezeteket. Európa-szerte számos elégedett ügyfél használja a CentricStort a konszolidált nearline környezetben megvalósított adattároláshoz. A nagy teljesítményű CentricStor Virtual Tape Appliance megoldást az Egyesült Államokban, Japánban és Délkelet-Ázsiában is számos nagyvállalat alkalmazza sikeresen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09