Az SAP TechEd 05 tervei

forrás Prim Online, 2005. szeptember 12. 17:43
Az SAP bejelentette az év legnagyobb szabású műszaki oktatási konferenciájára, a SAP TechEd 05-re vonatkozó terveit. Az SAP TechEd 05 konferenciát szeptember 21-23-án az osztrák fővárosban, Bécsben, illetve szeptember 27-30-án a Massachusetts állambeli Bostonban tartják. További SAP TechEd konferenciákra kerül sor október 5. és 7. között az indiai Bangalore-ban, majd 2005. október 26-27-én Tokióban.
Az idei TechEd 05 kibővített anyaga új oktatási programokat kínál az üzleti elemzőknek, tanácsadóknak, az IT menedzsereknek és a rendszeradminisztrátoroknak. Több mint 300 előadás hallható majd a workshopok és előadások keretében a szakmát a gyakorlatban művelőktől olyan témákban, mint az üzleti folyamatirányítás, a webes szolgáltatások, a szolgáltatásorientált architektúrák, továbbá a Linux- és Java-fejlesztés. Az SAP fejlesztő szervezetének szakértői tartják az előadásokat és vezetik az munkacsoportokat, tehát azok, akik az SAP termékeinek létrehozásában a tényleges fejlesztőmunkát végzik, a műszaki stratégiákat kidolgozzák és a termékeket menedzselik. A bostoni SAP TechEd konferencián az Americas SAP Users Group (ASUG) (Amerikai SAP-felhasználók Csoportja) esettanulmányok segítségével bővítik az előadások anyagát. Ezeken az esettanulmányokon keresztül megismertetik a résztvevőkkel az ASUG tagjainak az SAP NetWeaver-rel kapcsolatos tapasztalatait, valamint egy Enterprise Services Architecture (ESA) részletes műszaki tervének elfogadását.

A konferencia látogatói arról az átfogó SAP-stratégiáról is tájékoztatást kapnak, amelynek célja az üzleti terület által meghatározott, szolgáltatásorientált architektúra (SOA)-alapú megoldáscsomagok, egyedi megoldások, illetve ezek keverékeinek kialakítása egyetlen platformon. Mint a terület egyetlen jelentős alkalmazásforgalmazója - mely olyan SOA-megoldásokat és kompozitokat kínál, mint az SAP xApps, a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) és az SAP Analytics -, az SAP különleges helyzetben van, és ezt arra használja fel, hogy más szervezeteket is hozzásegítsen a maximális üzleti rugalmasság megteremtéséhez.

Az SAP TechEd 05 konferenciát az SAP igazgatósági tagjának, a Product and Technology Group elnökének, Shai Agassinak az előadása nyitja meg, amelyben részletesen elmondja majd, hogyan alakította az SAP a NetWeavert Business Process Platformmá és milyen partnerek és fejlesztők látják most előnyét ezeknek a technológiáknak.

Az idei konferencián két olyan program is újra terítékre kerül, amely tavaly, az SAP TechEd 04-en már sikerrel mutatkozott be: az SAP NetWeaver tanúsítási lehetőségek és az SAP Developer Network (SDN) Clubhouse (az SAP Fejlesztői Hálózat Klubháza), amelynek keretében az SAP-fejlesztők, tanácsadók és integrátorok online közössége ölt testet. Az SDN Clubhouse az SDN virtuális közösségét (ingyenes belépés az sdn.sap.com címen) elegyíti élő eseményekkel, hogy az SDN-tapasztalatok való világát hozza létre a konferencia küldöttei számára. Az SDN Clubhouse Agassival az élen vendégül látja a Birds-of-a-Feather foglalkozásokat és egy Demo Jamet, amelyik a résztvevők elé tárja a legérdekesebb új SAP NetWeaver technológiát. Az SDN az elmúlt évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, rengetegen átvették, amit a japán és kínai piac és a taglétszám lenyűgöző növekedése is jól mutat: mindössze két év alatt emelkedett nulláról 185 000-re.

Emellett az SAP NetWeaver és az ESA közösségek is növekedtek: 855 ISV (azaz: független szoftverkereskedő) megoldás kapta meg a hivatalos Powered by SAP NetWeaver tanúsítványt, a számítástechnika, az adattárolás, a hálózatszervezés és az irányítás területén a technológia tizenegy titánja szállít olyan termékeket, amelyek a céges szolgáltatásokat veszik igénybe. Ezenkívül több mint 2500 tanácsadó és több ezer rendszerintegrátor ESA térképszolgáltatások százait juttatják el ügyfeleik telephelyére.

A regisztrációval kapcsolatos információk és az SAP TechEd 05 konferencia és kapcsolódó események programja a http://www.sdn.sap.com/sdn/sapteched.sdn címen található.
Kulcsszavak: konferencia SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05