Japánban már kapható a Nintendo Game Boy Micro

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 14. 12:18
A japán piacon mától kapható a Nintendo legújabb kisméretű hordozható játékgépe, a Game Boy Micro, amely a gyártó szerint máris a vártnál jobban fogy.
Szakértők szerint a Micro a hardver terén is fontos minőségi újításokat tartalmaz az elődnek tekinthető és funkcióiban gyakorlatilag azonos Game Boy Advance SP-hez képest, a vásárlók számára mégis a fő vonzerőt a divatos formatervezés jelenti. A mindössze 80 gramm tömegű és 10x5x1,8 cm-es méretű játékgépnek az ezüst, lila, fekete és fehér kivitel mellett egy a 80-as évek "Famicon" készülékeire emlékeztető, retró verziója is forgalomba került. Egy tokiói üzlet adatai szerint eddig az általuk megrendelt készülékek 70%-ára vettek fel előrendelést, a legnépszerűbbnek pedig a Famicon külsejű (nekem gyermekkorom nyugatról behozott Nintendo Game & Watch "kvarcjátékait" eszembe juttató) játékgépek bizonyultak. Ez nem véletlen, ugyanis a cég elsősorban a stílusra és a kompakt kivitelre többet adó nőket, általában a felnőtteket, illetve az alkalmi játékosokat vette célba a Micro-val, amely egyébként az összes Game Boy Advance SP játékkal kompatibilis. A Nintendo egyúttal három új Mario játékot is kiadott a készülékekhez az első Super Mario játék kibocsátásának 25. évfordulója alkalmából.

A Game Boy Micro a menetrend szerint november 4-től lesz kapható Európában, 99 eurós, a Game Boy Advance SP-vel megegyező áron. Az öreg kontinensen valamilyen okból kifolyólag a lila, fekete és fehér változatok helyett rózsaszín, zöld és kék készülékeket dobnak majd piacra az ezüst mellett.
Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09