Javított Firefox- és Mozilla-kiadások hamarosan

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 15. 21:39
A Mozilla alapítvány bejelentette, hogy rövidesen letölthetővé teszik a legutóbbi veszélyes biztonsági rést kijavító Firefox 1.0.7 és Mozilla 1.7.12-es verziókat.
A múlt héten egy olyan a Firefox böngészőn és a Mozilla szoftvercsomagon is jelen lévő biztonsági rést fedeztek fel és hoztak nyilvánosságra, amely vírusprogram futtatását lehetővé tevő támadásoknak nyithat utat. A Mozilla erre reagálva szinte azonnal kiadott egy az ékezetes domaineket (IDN) kezelő sebezhető alkalmazás ideiglenes kikapcsolását eredményező kódot, illetve egyúttal instrukciókat is a manuális eljáráshoz (http://hirek.prim.hu/cikk/48285/). A javított kiadás viszont ténylegesen kijavítja majd ezt a hibát, több más apróbb problémával együtt. A Mozilla szándékosan nem szokott előre pontos kibocsátási dátumokat közzétenni, így ezt most sem tették, csupán annyit árultak el, hogy jelenleg még további tesztelésre van szükség, azonban igyekeznek a Firefox 1.0.7-et és a Mozilla 1.7.12-t minél hamarabb a közönség rendelkezésére bocsátani.

A funkcióiban is valódi újításokat hozó Firefox 1.5 valamikor az év végére várható, ám az első béta tesztverzió már a múlt héten megjelent. Egyes szakemberek azt jelezték, hogy ez a szoftver is tartalmaz egy az IDN-hibához hasonló rést, a Mozilla részéről ugyanakkor úgy nyilatkoztak az ügyben, hogy a hiba csak a béta tesztváltozaton van jelen, ám a rések jelenléte a béta szoftvereken gyakorlatilag általánosnak tekinthető.
Kulcsszavak: Firefox Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50