WiFi szolgáltatást tervez a Google

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 20. 21:29
A Google weboldalán több olyan utalás jelent meg, amelyek azt valószínűsítik, hogy a legnagyobb internetes keresőcég WiFi szolgáltatás beindítására készül.
Az egyik ilyen hely egy a „Google Secure Access” elnevezésű WLAN-telepítő alkalmazás oldalán található, ahol az egyik szöveg egyértelműen „Google WiFi-t” említ. Maga az új szoftver egyébként egyelőre csak béta tesztverzióban elérhető. A Google hivatalosan nem kommentálta az értesüléseket, vagy éppen találgatásokat, a Reuters cikkírója viszont a kevés konkrétum ellenére is meglehetősen magabiztosnak tűnik. Ennek talán az az oka, hogy a Google WiFi-vel kapcsolatos spekulációk tulajdonképpen már augusztus óta folynak.

Elemzők szerint a cég meglehetősen merész lépést fontolgat, ugyanakkor rendelkezik a megfelelő anyagi háttérrel ahhoz, hogy sikerre vigye a tervet. A Google mindenesetre meglehetősen gyors ütemben terjeszkedik eredeti fő tevékenységi körén, az online keresésen kívül: nemrég például egy új, azonnali üzenetküldő és internetes telefonos szolgáltatást indítottak be Google Talk néven.
Kulcsszavak: Wi-Fi onlineszolg Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05