Az Apple elítéli a kapzsi zeneipart

Genda Csongor Zoltán, 2005. szeptember 21. 18:05
Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója visszautasítja a zeneipar online zenekereskedelemre vonatkozó áremelési kérelmét.
"Mi elsősorban még mindig az illegális csereportálokkal versengünk. Ha felfelé változtatnánk a 99 centes áron, akkor az is előfordulhat, hogy a felhasználók elpártolnak tőlünk és ismét illegális módon szereznék be a zeneszámokat"- nyilatkozta Jobs a párizsi Apple Expo-n.

Korábbi lapinformációk szerint a Sony BMG és a Warner társaságok azt szerették volna elérni, hogy az Apple online zeneboltja, az iTunes Music Store áremeléseket eszközöljön. Steve Jobs szerint azonban még ilyen "alacsony" árak mellett is jóval nagyobb bevétele származik a kiadóknak az internetes letöltésekből, mint a hagyományos cd-k eladásából. "Ezek után a kapzsi kifejezés a legmegfelelőbb jelző, amivel a zeneipar képviselőit illetni tudom"- így az Apple vezérigazgatója.

Steve Jobs azonban azon véleményének is hangot adott, miszerint ő nem nagy jövőt jósol a mobilhálózatokon keresztüli zeneértékesítésnek. Szerinte a telekommunikációs társaságok olyan óriási befektetéseket eszközöltek a harmadik generációs rendszerek kiépítésébe, hogy ezek legkevesebb három dollárt kell majd kérjenek zeneszámonként, hogy kifizetődjön az invesztíciójuk.
Kulcsszavak: Warner Music Sony zene Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05