Hardverhiba miatt állt a T-Online

forrás Prim Online, 2005. szeptember 22. 13:42
Ma délelőtt egy hálózati eszköz hibája miatt mintegy egy órára leállt a T-Online Magyarország szerverközpontja, az Adatpark. A rendszer azóta helyreállt és ismét hibátlanul működik.
Ma délelőtt fél tízkor leállt egy hálózati eszköz a T-Online Magyarország szerverközpontjában. Noha az internetszolgáltató hálózata minden elemében kettős - azaz leállás esetén egy másik eszköz biztosítja az elérést - most egy elosztóberendezés hibája az egész rendszert működésképtelenné tette. A leállás miatt az Adatparkban üzemelő szerverek az internetezők számára elérhetetlenné váltak. A T-Online Magyarország azon ügyfelei, akik a leálláskor már csatlakoztak az internetre, tovább szörfölhettek, mivel a leállás nem érintette őket.

A társaság ügyfeleinek az Adatparkban üzemeltetett eszközein kívül elérhetetlen volt a Freemail, a T-csoport valamennyi honlapja és a szerverközpontban működtetett szolgáltatása - így az [origo] is. Noha maga az internetes hálózat működött, mivel azonban a T-Online Magyarország-ügyfelek csatlakozásáért szintén egy, az Adatparkban működő szerver a felelős, ezért a jelzett időpontban az internetszolgáltató ügyfelei nem tudtak a világhálóra csatlakozni. "A leállásnak kizárólag műszaki okai voltak, semmiféle támadás nem állt a háttérben" - nyilatkozta a történtekről Tüdős András, a vállalat informatikai igazgatója. "Az Adatpark eszközeiben sérülés nem történt, ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink ismét teljes körben rendelkezésre állnak.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09