Fejlesztői mutatták be a NOD32-t Budapesten

forrás Prim Online, 2005. szeptember 22. 19:37
Csiszér Béla, a Magyarországon is gyorsan előretörő NOD32 vírusvédelmi szoftver kizárólagos hazai képviselőjének, a Sicontact Kft-nek az ügyvezető igazgatója üdvözölte a mai NOD32 sajtótájékoztató résztvevőit és a gyártó/forgalmazó Eset Software-től az erre az eseményre hazánkba látogatott Miroslav Trnka technikai igazgatót és Richard Marko szoftver-vezetőt.
A szakemberek tájékoztatást adtak az 1992-ben alapított, magánkézben lévő szoftverfejlesztő és kutató, - irodákat San Diegóban, Londonban, Prágában és Pozsonyban fenntartó - Eset Software cégről, illetve a NOD32 antivírus szoftver legújabb, 2.5-ös változatáról, az abban megvalósított „Threat Sense Advanced Heuristics” elnevezésű heurisztikus keresési technológiáról. Richard Marko szerint a szoftver sikerében közrejátszik, hogy a NOD32 többféle szkennelést valósít meg, illetve ötvöz (pl. aláírás alapút, generikus aláírásokat, a virtuális környezetben való aktív emulációt, fejlett A1-kód vizsgálatot). A fejlesztők folyamatosan figyelik és figyelembe veszik az ügyfelek visszacsatolásait.

Ismeretes, hogy a NOD32 az egyetlen anti-vírus program a világon, amely a VirusBulletin által 1998. májusban lefolytatott teszt óta nem engedett át „vadon élő” vírust. Ugyanakkor a NOD32 pontossága olyan keresési sebességgel párosul, amellyel felülmúlja vetélytársai teljesítményét (a VirusBulletin 2004. júniusi adatai alapján futtatható fájlokban való keresési sebessége 13,7 Mbájt/sec, ami több mint két és félszer nagyobb, mint az utána következő második leggyorsabb víruskereső keresési sebessége). A nagy sebesség nyitjára vonatkozó kérdésre Richard Marko azt válaszolta, ennek semmi különös titka nincs. A NOD32 magyar nyelvű kezelőfelülettel, súgóval, kézikönyvvel és útmutatókkal együtt érhető el.

Csiszér Béla kijelentette, a Sicontact két éve van jelen a hazai piacon és az idei évre 400 millió forint árbevételt tervez. Az ügyvezető fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy ügyfeleik a NOD32-vel egy szolgáltatást és nem egy szoftvert vásárolnak meg.
Kulcsszavak: Sicontact security NOD32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50