Átadták a megújult Nokia labort a Budapesti Műszaki Főiskolán

Kiss Ádám Zoltán, 2005. október 1. 11:30
A Nokia bővítette a Budapest Műszaki Főiskola Neumann János informatikai kara számára nyújtott eddigi támogatását, és további - több millió forintos- pénzbeli támogatást nyújt az intézet hallgatói számára.
A finn mobiltelefon-gyártó vállalat 1998-ban nyitotta meg Nokia Laboratóriumát a Budapesti Műszaki Főiskolán, amely informatikai kara idén májusban új épületbe költözött. A laboratórium is helyet váltott, és a mostani (több mint 5 millió forintos) adományból az itt működő Intelligens Rendszerek és Mobil Informatika Szakcsoport 20 új és modern számítógéppel folytathatja az oktatást.

A Mobil Informatika szakirány a mobil távközlési rendszerek rohamos fejlődésével, elterjedésével, valamint az informatikával, különösen az internet alapú technológiákkal való egyre szorosabb összefonódásával kíván lépést tartani, illetve felkészíti a hallgatókat a mobil informatikai rendszerek alkalmazási, üzemeltetési és fejlesztési feladatainak ellátására.

Tóth Péter, a Nokia Networks ügyvezető igazgatója szerint: "A Nokia számára rendkívül fontos az oktatásba való befektetés, hiszen a most felnövekvő generációból alakul ki a jövő szakértőgárdája. Fontos, hogy az itt tanulók a lehető legmodernebb technikákkal, és természetesen a legmodernebb eszközökkel ismerkedjenek meg. Ezáltal naprakész tudással rendelkezhetnek majd munkájuk során. Mindez különösképpen igaz Magyarországra is."

Dr. Sima Dezső, a Neumann Kar főigazgatója kiemelte a Nokia és a Neumann Kar együttműködésének növekvő fontosságát a mérnökinformatikus BSc majd MSc képzésben a jövő egyik meghatározó területén - a mobil informatikában. Hangsúlyozta a kar törekvését a Nokia labor mobilinformatikai kompetencia-központtá való továbbfejlesztésére.
Kulcsszavak: oktatás BME Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09