Az AOL a CA megoldásával védi felhasználóit

forrás Prim Online, 2005. október 3. 12:48
Az America Online kibocsátotta az AOL Spyware Protection 2.0 (ASP 2.0) nevű új, többszintű kémszoftverellenes (Spyware) programcsomagot, amely négyféle – percenkénti, negyedóránkénti, napi és heti – ellenőrzést végez. Az ASP 2.0 alapját a Computer Associates International, eTrust PestPatrol Anti-Spyware technológiája alkotja. A csomag az egyik legátfogóbb a ma létező védelmi csomagok közül; több mint 28000-féle ismert kémszoftvert (spyware), reklámszoftvert (adware), billentyűleütés-naplózót és „trójai falovat” ismer fel.
Az AOLfelhasználük számára külön díj fizetése nélkül járó ASP 2.0 segítségével a felhasználók sokféle biztonsági fenyegetést, idegesítő szoftvert és webes nyomkövető programot tudnak felfedezni és működésképtelenné tenni. Az ASP 2.0 négyszintű védelmet nyújt a kémszoftverek és a reklámszoftverek ellen:

Körülbelül 60 másodpercenként: Az automatikusan végbemenő memóriavizsgálat hozzávetőleg 15000-féle kém- és reklámszoftvert keres, amelyek esetleg csendben futhatnak a memóriában (lassabb gépeken ritkábban kerül sor az ellenőrzésre);

Negyedóránként: Az AOL SpyZapper szolgáltatás kevesebb mind egy másodperc alatt ellenőrzi, hogy töltődtek-e le új programok a gépre, illetve hogy nem próbálták-e meg újratelepíteni magukat;

Naponta: Az automatikus „gyorskeresés” pár másodperc alatt több mint 28000-féle ismert kémszoftver és reklámszoftver jelenlétét ellenőrzi;

Hetente: A számítógép valamennyi meghajtójára kiterjedő teljeskörű ellenőrzés a több mint 28000 ismert variáns után.

Az újonnan jelentkező fenyegetésekkel szemben automatikus frissítési szolgáltatás védi a felhasználókat.

Az AOL 9.0-s változatát futtató felhasználók, illetve azok, akik az AOL 8.0-s és újabb változatához külön letöltötték a szoftvert, bejelentkezés alkalmával automatikusan meg fogják kapni az új verziót. Ugyanezt le is tölthetik az AOL 8.0-s és újabb változatának felhasználói az AOL Spyware kulcsszóra keresve. A termék csak a használaton kívüli memóriát veszi igénybe, így az ellenőrzés és a frissítés jellemzően nem lassítja le és más tekintetben sem zavarja a számítógép működését.

A védelem kiszélesítése érdekében az AOL és a CA még az idén és a jövő év elején kibocsátja a megoldás átdolgozott, továbbfejlesztett verzióit. A frissítés eredményeképpen mindig működő aktív védelem lesz elérhető, amely megelőzi a fertőzést; az új funkciók közé tartoznak még a számítógép környezetében lévő vezetéknélküli eszközöket leíró riportok, valamint a webes kémszoftver-enciklopédia, amely részletes lírást tartalmaz az észlelt programokról.

Ötéves piacvezető szerepének és az iparágvezető kutatócsoport munkájának köszönhetően az eTrust PestPatrol Anti-Spyware az egyik legerősebb védelmet nyújtó megoldás a kémszoftverek ellen. Önálló termékként 100 országban több mint 13 millió eTrust PestPatrol Anti-Spyware licenc kelt már el; a megoldás előkelő helyezést ért el tekintélyes internetes szaklapok, például a CNET Downloads és a ZDNet Australia rangsorolásában is.

Kulcsszavak: security CA AOL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50