Eu-Bizottság a magas roaming-tarifák ellen

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 4. 21:01
Az évek óta kritizált magas roaming-tarifák ellen lép fel az Európai Unió legújabb kezdeményezésével. Mint már korábban kilátásba helyezték, most az EU nyilvánosságra hozza a 25 tagállamban fellelhető valamennyi mobilszolgáltató külföldre vonatkozó tarifáit egy internetes oldalon (http://europa.eu.int/information_society/activities/roaming/index_en.htm).
Viviane Reding, Eu-biztos elmondta, hogy erre azért van szükség, hogy a mobilszolgáltatók ügyfelei jobban átlássák a tarifa-rendszereket. Különböző táblázatok segítségével számolhatják majd ki a mobil-felhasználók, hogy mennyiért vehetik igénybe külföldön a roaming-szolgáltatásokat. Az Európai versenyhivatali hatóság jelenleg több mobiltársaság ellen is eljárást folytat (többek között a németországi T-Mobile ellen is), amiért irreálisan magas roaming-illetményeket állapítottak meg.

"Figyelembe véve, hogy más telekommunikációs szolgáltatások esetében milyen nagy előrelépések figyelhetők meg, felfoghatatlan, hogy a külföldön való mobilozás még mindig ennyire drága"- nyilatkozta Reding.
Kulcsszavak: roaming jog EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50