Egyesülhet a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország

forrás Prim Online, 2005. október 6. 14:28
A Magyar Telekom igazgatósága a mai napon javaslatot tett a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülésére.
A döntést a közgyűlésnek kell meghoznia. A javaslat összhangban van a 2004-ben közzétett középtávú stratégiával, melynek egyik alappillére a csoportszintű szinergiák kiaknázása. Az egyesülés megvalósulása esetén a T-Mobile továbbra is önálló márkaként és önálló üzletágként működik majd a Magyar Telekom Csoporton belül, azonban a vállalatcsoport várakozásai szerint az egyesítés kézzelfogható előnyökkel jár majd az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre.

A vezetékes és mobil területek harmonizációjára való törekvés ötlete nem egyedülálló, mára számos - vezetékes és mobil üzletággal egyaránt rendelkező - európai nemzeti szolgáltató (British Telecom, France Telecom, Telekom Italia stb.) ismerte fel a konvergenciából eredő stratégiai előnyöket, lehetőségeket.

A két társaság összeolvadása az ügyfelek számára is kézzelfogható előnyökkel járhat. Az egységes ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, a műszaki segítségkérést. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Az igazgatóság javaslatát mindkét társaság közgyűlésének jóvá kell hagynia. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul. A cégbírósági bejegyzést követően a T-Mobile önálló márkaként és önálló üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Rt-n belül.

Az egyesülés jogi akadályokba nem ütközik, a hatályos nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelel. Mivel a T-Mobile Magyarország jelenleg is a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05