Spielberg-el fejleszt videojátékokat az Electronic Arts

Milkovits Gábor, 2005. október 15. 09:44
Az Electronic Arts, a világ vezető videojáték-fejlesztője és forgalmazója bejelentette, hogy szerződést kötöttek Stephen Spielberg-el három új játék közös kidolgozására.
Az EA részéről nem árultak el részleteket az exkluzív, több évre szóló szerződéssel kapcsolatban, így a tervezett játékok jellegéről sem tudni egyelőre semmit. Neil Young, a cég alelnöke elmondta, hogy az Oscar-díjas rendező a játékok történetén és a karakterek, valamint a környezet általános megjelenésének kidolgozásán fog dolgozni. Az EA a következő generációs játékkonzolok (a Microsoft Xbox 360, a Sony PS3 és a Nintendo Revolution) kínálta lehetőségeket minél jobban szeretné kiaknázni, és ebből a szempontból nyilvánvalóan jól jön nekik Spielberg közreműködése, és persze a neve is. Az ágazatban egyre inkább hódítanak a mozisikerek alapján készített játékok (pl. Gyűrűk Ura), illetve a dolog fordítottja is igaz: a Doom mozifilm még az idén, a Halo pedig 2007-ben elkészül.

Spielberg-et valószínűleg nem volt nehéz megnyerni a munkára, mivel egyrészt közismerten nagy videojáték-rajongó, másrészt pedig az általa alapított DreamWorks stúdió egyik részlege 2000-ig maga is fejlesztett ilyeneket: az ő termékük például a „Medal of Honour”. Ezt a részleget 5 éve éppen az EA vásárolta meg. A mostani megegyezés értelmében a teljes projekt az EA neve alatt fut, így ők rendelkeznek majd a szerzői jogokkal is, ám ezzel együtt Spielberg-nek tartják fenn az elsődleges megfilmesítés jogát.
Kulcsszavak: ElectronicArts játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50