Titkos katonai objektumok után kutathatunk a Google-vel

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 17. 20:04
Az internetes felhasználók körében új, különös sport dívik: a Google-rajongók kedvenc időtöltése mostanság, hogy katonai objektumok után kutakodnak a kereső-szolgáltató virtuális térképén.

A Google Map-en ugyanis számos hadi bázis illetve katonai épület-komplexum látható, ami miatt már több kormány is figyelmeztette az üzemeltetőt, hogy távolítsák el rendszerükből a fényképeket. A brit The Register online magazin azonban mit sem törődve a veszélyekkel közzétette az amerikai Area 51-es bázisról készített fotókat és versenyt hirdetett meg "Find the Black Helicopter" (keresd meg a fekete helikoptert) címen, melyben felszólítják olvasóikat, hogy igyekezzenek minél több titkos objektumot felkutatni a Google műholdképein.

A magazin felhívása számos internetezőt megérintett és belevetették magukat a kutatási munkálatokba, melynek eredményeképpen több száz fénykép érkezett a szerkesztőségbe. A fotókon többek között repülőgéphordozókat illetve tucatnyi katonai helikoptert lehet látni. Az amerikai kormány azonban mélységesen elítéli a brit lap szenzációhajhászását és mindent megtesznek azért a jövőben, hogy rávegyék a Google-t a nemzetbiztonságot veszélyeztető fotók eltávolítására.

Kulcsszavak: Google onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09