Jóváhagyták a Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülési szándékát

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 8. 09:56
A Magyar Telekom Rt. közgyűlése jóváhagyta a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülési szándékát - közölte a társaság.
A részvényesek szavazással döntöttek a T-Mobile Magyarország Rt. beolvadási szándékáról a Magyar Telekom Rt.-be - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az egyesülést követően a Magyar Telekom Rt. működési formája változatlan marad.

A közlemény szerint a rendkívüli közgyűlésen Straub Elek elnök-vezérigazgató tartott tájékoztatót a tervezett egyesülés részleteiről és Pap László, a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette a bizottság álláspontját. A közgyűlés döntése alapján az Igazgatóság 2005. szeptember 30-i fordulónappal elkészíti a Magyar Telekom Rt. jelenlegi, illetve a a beolvadás utáni vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetét.

Az igazgatóság e dokumentumokat, az egyesülési szerződést és  a jogutód társaság alapszabályában végrehajtandó esetleges módosítások tervezetét a közgyűlés elé terjeszti. A közgyűlés elé terjesztik továbbá a jogutód Magyar Telekom Rt.-ben részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel való elszámolás módjáról szóló tervezetet.

A Magyar Telekom igazgatósága október 6-án tett javaslatot a cég, illetve a T-Mobile Magyarország egyesülésére. Akkor az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), több szakhatóság, illetve minisztérium is közölte, nem látják okát a jogügylet megakadályozásának.

A cég korábbi közlése szerint a cégbírósági bejegyzést követően a T-Mobile önálló márkaként és üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Rt.-n belül. Az egyesülés a vállalatcsoport várakozásai szerint előnyöket hoz az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre. Az egyesülés elősegíti a Magyar Telekom Csoport hosszú távon is fenntartható értékteremtési lehetőségeinek kiaknázását, különös tekintettel az ügyfélbázis megtartására és fejlesztésére, a hatékonyság és a költségszintek optimalizálására, illetve az új innovatív technológiai lehetőségekből adódó előnyök kihasználására. Mindezeknek köszönhetően néhány éven belül a csoport pénzügyi teljesítménye jelentősen, akár évi több tízmilliárd forinttal is javulhat.

A Magyar Telekom szerint a két társaság összeolvadása az ügyfelek számára is kézzelfogható előnyökkel jár. Az egységes ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, a műszaki segítségkérést. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09