A Borland Tod Nielsent nevezte ki elnök-vezérigazgatónak

forrás Prim Online, 2005. november 10. 17:38
A Borland Software Corporation 2005. november 9-i hatállyal Tod Nielsent nevezi ki elnök-vezérigazgatónak.
Nielsen ezt megelőzően az Oracle marketingért és globális értékesítéstámogatásért felelős alelnökeként dolgozott. Felelősségi körébe tartozott a szervertechnológiai termékek marketingtámogatása, beleértve az Oracle Database és Oracle Fusion Middleware termékcsaládokat.

Az Oracle előtt a BEA Systems marketing vezérigazgató-helyettese és vezető alelnöke volt, ahol általánosságban felelt a BEA globális marketing stratégiájáért és üzemeltetéséért, valamint a kutatási és fejlesztési működésért. Ez alatt az időszak alatt újraépítette a marketingszervezetet, vezető szerepének köszönhetően a BEA a vezető infrastruktúra-platform szállítók közé pozícionálta magát, tervezési befektetéseket vezetett, és aktívan együtt dolgozott azokkal az ügyfelekkel és alkalmazottakkal, akik a szervezeti változások és teljesítménynövekedés mögött álltak. Nielsen a BEA-hoz saját cége, a Crossgain Inc. felvásárlása után került, ahol vezérigazgatói posztot töltött be.

Tod Nielsen ugyanakkor tizenkét évet töltött különböző munkakörökben a Microsoft Corporationnél, mint az adatbázisokért és fejlesztői eszközökért felelős vezető, a fejlesztőeszközök alelnöke, távozásakor pedig a Microsoft Platform csoportjának volt alelnöke. A Microsoftnál töltött idő alatt a vállalat különböző részlegeiben dolgozott, a középpontba az infrastruktúra és fejlesztőközpontú technológiákat helyezte. Több területen is tapasztalatot szerzett úgy, mint a stratégia és vezető szerep meghatározása nagy divízióknál/szervezeteknél, termékdefiníció és -fejlesztés, valamint szorosan együtt dolgozott a független szoftverfejlesztőkkel és az ügyfelekkel a Microsoft technológiáinak támogatása és meghonosítása területén.
Kulcsszavak: Borland

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50