Intelligens hálózatok: Megjelent a BEA SIP szerverének új verziója

forrás Prim Online, 2005. november 13. 10:16
A BEA Systems kiadta BEA WebLogic SIP Server-ének újabb, 2.1-es verzióját. A szabványos szerver az iparágban elsőként integrált J2EE, SIP és IMS támogatást is biztosít - adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
Az új típusú telekommunikációs megoldásokra jellemző, hogy a szolgáltatások igen széles körét kínálják, így például IP-alapú telefonálást, konferenciabeszélgetést, azonnali üzenetküldést, "push-to-talk" csoportos beszélgetést, online játékokat. Az egyes szolgáltatások ezen kívül ötvözik a hagyományos és az IP-alapú megoldásokat. A felhasználók így közös felületről, egy eszköz használatával érnek el változatos technológiájú távközlési szolgáltatásokat. Egy beszélgetésnél összekapcsolható például GSM-telefon, számítógép, IP-telefon.

E konvergens megoldások technológiai háttere is kialakulóban van. Létrejött egy általánosan elfogadott kommunikációs protokoll, a SIP (Session Initiation Protocol), mely biztosítja a hang-, kép- vagy szöveg-alapú kommunikációt és azok összekapcsolását. Kialakult egy architektúra szabvány is, az IMS (IP Multimedia Subsystem), mely megkönnyíti a következő generációs hálózatok architektúráinak kiépítését.

A BEA teljes platformot (BEA WebLogic Communications Platform) hozott létre az interaktív multimédia szolgáltatások kialakításához. A platformot alkotó termékek olyan internetes és telekommunikációs iparági szabványokon alapulnak, mint a SIP, Parlay X, IMS és a J2EE. Az eszközökkel az IMS-architektúra hálózati alkalmazás szintje hozható létre. A platform használatával a vállalatok saját IMS-hálózati alkalmazás terveket dolgozhatnak ki, portfoliót építhetnek fel.

A BEA WebLogic Communications Platform központi eleme a BEA WebLogic SIP Server 2.1, mely egyedülállóan nagy teljesítményű, magas rendelkezésre állású, klaszter-alapú alkalmazásszerver. Nagy mértékben leegyszerűsíti a következő generációs IP-alapú multimédia szolgáltatások létrehozását, alkalmazását és kezelését, illetve integrációját a „hagyományos” WEB alapú rendszerekhez. A szerver összekapcsolja a különböző hálózati végpontokat, és a vállalat által meghatározott logika szerint szabályozható azok viszonya. További tulajdonságai közé tartozik a fokozott biztonság és a session state fail-over támogatás. A BEA WebLogic SIP Server 2.1 az első olyan IMS alkalmazásszerver, mely SIP Servlet API ipari szabvány alapú környezetet biztosít szolgáltatási logika létrehozásához, valamint támogatja az IMS Service Control-t (ISC) és a 3GPP-szabvány interfészt az IMS alkalmazásszerverekhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09