Cisco: korszerű hálózati megoldások kórházak és klinikák számára

forrás Prim Online, 2005. november 15. 14:28
A Cisco Systems kibővítette a Cisco Medical-Grade Network elnevezésű hálózati megoldáscsomagját, amely révén az orvosok könnyen és gyorsan elérhetik a munkájukhoz szükséges adatokat és eszközöket, illetve kapcsolatba léphetnek kollégáikkal.

Az új Cisco Clinical Connection Suite termékcsalád négy integrált megoldást kínál: a Nurse Call nővérhívót, a Patient Monitoring betegfigyelőt, a Location-Based Services helykövetési szolgáltatásokat és a Collaborative Care együttműködéses betegápolást. Ezek a megoldások gyorsabb és intelligensebb egészségügyi ellátást tesznek lehetővé. Mindez segít a kórházaknak a munkaerő hatékonyabb kihasználásában, a beruházási és a működési költségeket csökkentő átfogó rendszerek bevezetésében, valamint a betegellátás és a szolgáltatások színvonalának jelentős javításában.

„A kórházi munkafolyamatok hatékonyabbá tételére nagy szükség van, mivel erre a jelenlegi informatikai rendszerek nem kínálnak kielégítő megoldást” – mondta Pierre-Paul Allard, a Cisco alelnöke. „A Cisco Medical-Grade Network hálózatra épülő Clinical Connection Suite megoldást már világszerte sikerrel alkalmazzák a kórházi kommunikációs folyamatok egyszerűsítésében és felgyorsításában, például a Boston Medical Centernél és a norvégiai Szent Olav kórházban. A Cisco új megoldásának köszönhetően eredményesebbé vált a betegek diagnosztizálása, megfigyelése és kezelése, az egészségügyi intézmények pedig minőségi javulást értek el a betegellátásban, ráadásul költségeik is jelentősen csökkentek.”

A Cisco Clinical Connection Suite termékcsalád az egységes hang-, video- és adatforgalmat biztosító Cisco Medical-Grade Network lehetőségeit kihasználva valós idejű kommunikációt, folyamatos megfigyelést és csoportmunka-funkciókat kínál, illetve naprakészen követi, hogy hol találhatók éppen az egyes orvosi berendezések és egyéb erőforrások. Mindez a vezető alkalmazásfejlesztő és orvosi műszergyártó partnerek termékeivel integrált megoldásként kerül a felhasználókhoz.

Nővérhívás


E funkció valós idejű riasztást nyújt a betegszobákból és ellátási helyszínekről, biztosítva a közvetlen kommunikációt az orvosok és betegeik, illetve mobil kollégáik között. Többé már nem a kórház hangosbemondó rendszerén vagy személyhívókon keresztül kell kapcsolatba lépni a kórházi orvosokkal, hanem vezetékes vagy vezeték nélküli IP-telefonokon keresztül is elérhetővé válnak az olyan nővérhívó rendszerek, mint a Rauland-Borg vagy az Emergin Technologies köztesszoftvere.

Betegfigyelés

A kulcsfontosságú betegadatok szöveges és hangüzenet formájában bármely vezetékes vagy vezeték nélküli IP-telefonkészülékre elküldhetők, így az ápolók mobil, valós idejű riasztást és állapotjelentést kapnak betegeikről. Az egészségügy realitásai megkövetelik a vezeték nélküli megoldásokat, hiszen a gondozószemélyzetet nem lehet hosszabb ideig a nővérszobához vagy a kórház adott helyiségeihez kötni. A vezető gyártók betegfigyelő berendezéseit összekötő megoldással lehetővé válik, hogy az orvosok hamarabb reagálni tudjanak a páciensek segélyhívásaira

Helykövetési szolgáltatások

E szolgáltatásokkal a kórházak pontosan követhetik, hogy hol találhatók az egyes orvosi berendezések és más fontos eszközök. Manapság a nővérek és az orvosok sokszor értékes időt töltenek azzal, hogy a létfontosságú műszereket és berendezéseket keresgélik. Az eszközök gyorsabb nyomkövetésével a betegeknek most már nem kell feleslegesen várniuk a berendezésekre vagy orvosi segédeszközökre. Emellett az egészségügyi intézmények csökkenthetik az eszközveszteséget és az eszközpótlás költségét is. A helykövetési szolgáltatások a Cisco Medical-Grade Network hálózaton működő IEEE 802.11 szabványú (Wi-Fi) és rádiófrekvenciás azonosítórendszerekkel (RFID) működő nyomkövetési technológiára, valamint a Cisco Wireless Location Appliance nevű alkalmazásra, a PanGo Networks eszközkövető alkalmazásaira, illetve a PanGo Networkstől és az AeroScouttól származó aktív RFID-címkék használatára épülnek.

Együttműködéses betegápolás

E megoldás a valós idejű audio- és videokonferencia lehetőségeit kihasználva lehetővé teszi, hogy az ápolószemélyzet és az orvosok felgyorsítsák a diagnózis megállapítását és a kezelési folyamatot. A Cisco Meeting Place IP alapú konferencia rendszernek és a Tandberg vizuális kommunikációs technológiájának köszönhetően az együttműködéses betegápolási megoldás keretében a kórházak és a klinikák olyan új szolgáltatásokkal bővíthetik kínálatukat, mint például a távdiagnózis, távkonzílium, vagy a valós idejű, videokommunikáción alapuló tolmácsolás az angolul nem beszélő betegek számára.

A Cisco Clinical Connection Suite már világszerte kereskedelmi forgalomban kapható. További tájékoztatás a következő webhelyen található: www.cisco.com/go/healthcare.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05