Sulinet után itt a SuliPárduc!

forrás Prim Online, 2005. november 16. 10:04
Egyedülálló kezdeményezés látott napvilágot a blackPanther OS Team jóvoltából a hazai informatika piacán. A kormány által támogatott Sulinet Expressz program mintájára országos hálózaton keresztül történő értékesítéssel elindították új projektjüket “SuliPárduc” fantázianéven.
lEbben a tenderben nincsenek szigorú szabályok támasztva a kedvezményt igénybe vevőkkel szemben, vagyis nem kötik adóbevalláshoz, foglalkozáshoz, korhoz, stb. Egyetlen kritériumnak kell csupán megfelelni, aki a SuliPárduc keretein belül vásárol desktop, vagy notebook gépet, annak online regisztrálnia kell a terméket, illetve egy év múlva is az eredetileg feltelepített rendszert , vagyis a blackPanther OS-t kell használja. Ez az egyetlen (és valljuk meg, nagyon könnyen teljesíthető) feltétele annak, hogy a vásárláskor megkötött szerződés értelmében egy év eltelte után, a visszatérítendő kedvezmény összegét a vásárló kézhez kapja.

Amit még tudni érdemes a kezdeményezésről röviden:

aki magát az operációs rendszert nem ismerné, annak rövid tájékoztatásként elmondom, hogy ez egy kizárólag magyar fejlesztésű rendszer, melynek első kiadása kb. 3 éve látott napvilágot. A blackPanther OS napjainkra elérte a 40.000 regisztrált letöltést, és ennek a ténynek köszönhetően a blackPanther OS Team a rendszer népszerűségét alapul véve megkezdte a saját nevükkel fémjelzett desktop és notebook gépek gyártását. Aki egy blackPanther OS rendszerrel telepített gépet vásárol, olyan komplett, működő rendszert kap, amely kiválóan alkalmas nemcsak otthoni, de irodai, vagy vállalati környezetben történő azonnali felhasználásra. A rendszer ebben a formájában külön liszensz díj megfizetése nélkül kerül a vásárló tulajdonába, ami a projektnek köszönhetően legális és jogtiszta.

Jelenleg a kínálatban két desktop, és két fajta notebook gép közül választhat az, aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel. Ez a kínálat azonban hamarosan jelentősen kibővül.

Amit az operációs rendszerről magáról tudni érdemes:

A rendszer maga egyedül tartalmazza azokat az alapszoftvereket, melyek egy desktop PC használatához elengedhetetlenek. Gondolok itt a komplett office-csomagra, média lejátszó programra, képnézegető, és szerkesztő szoftverre, internetböngészőkre, levelező programra. Végül, de nem utolsó sorban a rendszer legnagyobb előnye, hogy abszolút ellenálló minden fajta win32 vírussal szemben. Tehát amennyiben van egy blackPanther OS-el telepített gépünk, szabadon szörfözhetünk a világhálón, fittyet hányva annak a veszélynek, aminek egyéb esetben egy gép ki van téve. Emellett nem okoz gondot semmilyen vírussal fertőzött levélmelléklet véletlen megnyitása, vagy bármilyen adathordozóról a gépünkre került fertőzött állomány sem, mivel ez alatt a rendszer alatt a vírusok teljesen inaktívak.

Amennyiben tehát valaki megvásárolja a SuliPárducon belül a számítógépet, nem csak visszatérítésre lesz jogosult, de kap egy olyan biztonságos, jogtiszta rendszert, amihez nem lesz szüksége egyéb szoftver megvásárlására a mindennapos használathoz.

A SuliPárduc keretein belül kapható PC-k hardverei blackPanther Certifikációval ellátott eszközök, melyek maximálisan megfelel korunk informatikai igényeinek, és a blackPanther OS által szabott tanúsítvány feltételeinek. Tehát a mai igényeket maradéktalanul kielégítő rendszer kerül a vásárló tulajdonába és akár már az idei karácsony egyik kedvelt ajándéka is lehet. Aki szeretne élni a lehetőséggel megteheti az országos partnerhálózatban szereplő informatikai cégeken keresztül, vagy online megrendelés formájában a www.blackpanther.hu internetes oldalon.

Sajtóközlemény

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50