Weboldal az online kreativitásról

forrás Prim Online, 2005. november 20. 11:50
Creole címen az online kreativitásnak szentelt szakmai hír- és információs weboldalt indított a Spavia.com. A globális tematikájú, angol nyelvű szolgáltatás az elgondolástól a kivitelezésig teljes egészében magyarországi projekt
A Creole (http://creole.spavia.com), a Spavia.com új weboldala az interaktív iparág és az online kommunikáció köréből kínál globális híreket és kommentárokat. A világos portálfelületen naponta frissülnek a hivatkozással ellátott hírcímek, melyeket több száz releváns információforrást figyelve válogattak ki.

A rovatok - az online kampányoktól, új website-októl és design kérdésektől kezdve a kreatív és tartalmi fejleményeken keresztül az online média, üzleti élet és technológia újdonságaiig - két tartományba rendeződnek: egyfelől az interaktív iparág kreatív
("creativity“), másfelől média- és üzleti vetületében ("online“). A cél az, hogy egyensúlyban és megfelelő kontextusban jelenjen meg a minőségi információ.

A tematika szerkezete és tálalása az aktív szakmabeli igényeit szolgálja, akinek az eddigieknél gyorsabb és szélesebb látókörű áttekintésre van szüksége az iparágról. Az interaktív szakemberek, köztük kreatívok, médiamenedzserek és üzletemberek, megrendelők és ügyfelek, kutatók és blogírók, újságírók és tanulni vágyók hatékony és értékes mindennapi munkaeszközként használhatják a Creole-t.

Az információs túlterheltség és redundancia elkerülése végett a szerkesztők személyesen válogatják ki a legfontosabb híreket és a legmeghatározóbb véleményeket a portálok, hírlevelek, blogok, rétegsite-ok, szakmai közösségek, szakpublikációk sokaságából. A Creole látogatói kényelmesen személyre szabhatják a nyitóoldalt, érdeklődésük szerint kinyitva vagy becsukva a tíz rovat bármelyikét.

Mielőtt a jelenlegi béta változat megnyílt, a hónapokig tartó technikai és tartalmi fejlesztés jelentős anyagot készített elő az indulás idejére. Így a Creole nemcsak egy aktuális hírlista, hanem időben visszatekintve is bővül, archívumot képezve az online kreativitás üzleti alkalmazásáról, gyakorlatáról és elméletéről. A portál egy sor további fejlesztésnek néz elébe.
Kulcsszavak: website média

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05