HP notebookok LightScribe CD-íróval

forrás Prim Online, 2005. november 23. 19:02
A HP piacra dobta Lightscribe CD-íróval felszerelt notebookjait, mely a technológiának köszönhetően alkalmat ad a CD-lemezek felületének szabad kialakítására.
Amióta feltalálták az írásra alkalmas CD-t, azóta okoz fejtörést, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben, a leghatékonyabban és nem utolsósorban a legszebben nevesíteni adathordozóinkat. Sokáig csak a borítókba tűzött cetlik, az alkoholos filc, majd az előre megírt etikettek, végül pedig a házilag is nyomtatható CD-re ragasztható matricák nyújtottak segítséget. A LightScribe technológiának köszönhetően azonban most úgy nevesíthetjük CD-inket, hogy nem kell attól félnünk, hogy a szöveg lekopik, vagy hogy a matrica felpúposodik. A felirat, kép gyári minőségben kerül a CD-kre.

A technikának köszönhetően a notebookban egy meghajtó végzi a CD-lemez írását és a felület égetését is. A LightScribe lemezekbe azonosító jel van beégetve, ezáltal az adathordozó azonosítható akár a lemez, akár a címke oldaláról. A rendszer beállítható úgy is, hogy csak a speciális lemezre írjon adatot vagy címkét.

A LightScribe rendszer segítségével lehetőség van logók és sablonok körkörös vagy vízszintes címkézésére, ezzel az előre elkészített alkotások rugalmas alkalmazását teszi lehetővé.

A meghajtó maga bár kicsi és kompakt, kis méretével egyben nyomtatóként is funkcionál, így használatával szükségetlenné válik egy másik nyomtató alkalmazása.

Az egyedi technológia másik nagy előnye, hogy a címkézés nem igényel tintát vagy festékpatront, ezáltal nincs szükség utánrendelésre és raktározásra, valamint nincs üzemkiesés sem a tinta kifogyása miatt.
Kulcsszavak: notebook HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05