7 inches összehajtható Samsung LCD

Milkovits Gábor, 2005. november 29. 11:03
A Samsung bemutatta a cég szerint a világ legnagyobb hajlítható, rugalmas anyagból készült LCD képernyőjét, amely 7 inch (kb. 18 cm) átmérőjű.
A hajlékony képernyő funkcionálisan hasonlít a televíziókban és PC monitorokban alkalmazott LCD panelekhez, fontos különbség viszont, hogy utóbbiak egyáltalán nem rugalmasak. A dél-koreai elektronikai óriáscég már januárban is bemutatott egy hasonló prototípust, a mostani modell azonban amellett, hogy összehajtható, elődjénél kétszer nagyobb, 640 x 480 képpontos felbontást biztosít. A Samsung egy olyan különleges eljárást használ a gyártásnál, amellyel alacsony hőmérsékleten építik be a tranzisztorokat, így a hajlékony műanyag réteg nem sérül meg.

Jelenleg több technológia is versenyben van a következő generációs színes kijelző címért, amelyet elsősorban a nagyobb igénybevételnek kitett, és emellett akkumulátoros hordozható eszközökbe szánnak. A Philips és az E-Ink megoldása például olyan fekete és fehér mikro-kapszulákat használ, amelyek nem igényelnek hátsó megvilágítást, így rendkívül energiatakarékosak. Sokan látnak lehetőséget a szintén alacsony fogyasztású OLED kijelzőkben, köztük maga a Samsung is. A cég ugyanakkor továbbra is komoly pénzt fektet a már bevált LCD-vel kapcsolatos fejlesztésekbe is, amit jól mutat a most bemutatott termék.

Kulcsszavak: tudomány monitor LCD Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50