Korszerű hálózat épül a tiszalöki börtönben

Kovács Attila, 2005. december 1. 13:01
A hazai börtönhelyzet lassan hagyományos zsúfoltságán és korszerűtlen állapotán hivatott enyhíteni a jövőre Tiszalök közelében, PPP (közösségi-magán összefogás) rendszerben felépülő új börtön. A 350 alkalmazott és 700 elítélt elhelyezésére tervezett épület már az új, egész Európában elfogadott elvárások szerint készül, így falai között korszerű számítógépes hálózat, IP telefon rendszer és korszerű oktatókabinet is helyet kap. A rendszereket a Polygon Informatikai Kft. szállítja.
"Az informatikai infrastruktúra tekintetében a börtön épülete nem sokban különbözik más, több irodát is magába foglaló objektumtól" - mutatott rá Linczer János, a Polygon hálózati igazgatója. Hozzátette: "Természetes, hogy a fogva tartottak számára épülő helyiségekben ezekre az eszközökre nincs szükség. Cég a számítógép-hálózatot (nem a gépeket), az IP telefonközpontot és a szünetmentes áramellátáshoz szükséges eszközöket szállítja. Minderre a közelmúltban szerzett közbeszerzési jogosítványunk alapján van lehetőség.

A KÉSZ Kft. által vezetett konzorcium tagjaként a közelmúltban aláírt szerződésben a Polygon Kft. Avaya gyártmányú, IP alapú telefonközpont, Allied Telesyn gyártmányú hálózatvezérlő aktív eszközöket, PowerWare gyártmányú szünetmentes áramforrásokat és Reichle and De-Massari gyártmányú passzív hálózati eszközökből és alkatrészekből felépítendő, összesen 334 végpontos informatikai hálózatot épít majd ki Tiszalökön a beruházás megfelelő stádiumában. A speciális biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő hálózat 155 db számítógépet, 160 db telefonkészüléket és egy, a belső hálózattól független, a fogvatartottak oktatását célzó 19 fős tanterem számítógépeit szolgálja majd ki. A nagy megbízhatóságú szünetmentes áramforrások a telefonközpont és a hálózatvezérlő aktív eszközök mellett az adatfeldolgozó egységek biztonsági áramellátását is lehetővé teszik.
Kulcsszavak: hálózat IP Polygon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50