A Magyar Telekom megvásárolja 5,1 milliárdért a Dataplexet

forrás Prim Online, 2005. december 13. 09:23
A Magyar Telekom 2005. december 12-én szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 5,1 milliárd forint értékben. A Dataplex a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedik. Az akvizíciónak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport jelentős piaci növekedést és szolgáltatásportfólió-bővítést érhet el a vezetékes szegmensben.
A vállalati kommunikációs szolgáltatások piacán folyamatosan bővül az az üzleti ügyfélkör, amely magas biztonságú, szünetmentes adattárolást, adatmentést, illetve egyéb értéknövelt szolgáltatásokat igényel. Egyre több vállalat dönt úgy, hogy az alaptevékenységéhez nem tartozó informatikai infrastruktúra működtetéséhez professzionális szolgáltatót vesz igénybe.

A Dataplex a hazai informatikai szolgáltatási piac egyik szereplője, megbízható üzletmenettel, korszerű infrastruktúrával, valamint tapasztalt szakembergárdával rendelkezik. A vállalat bevétele 2005-ben várhatóan eléri az 1,3 milliárd forintot; budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli. A Dataplex organikus növekedési lehetőséget biztosít a Magyar Telekom Csoport részére az informatikai szolgáltatások piacán, ahol saját kapacitásaink már nem elégítik ki kiemelt üzleti ügyfeleink igényeit.

Hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik, így a Dataplex megvásárlása illeszkedik a Magyar Telekom Csoport stratégiájához és erősíti jelenlegi tevékenységét.

A 2004-ben közzétett középtávú stratégiai célokkal összhangban, a Magyar Telekom többlet értéket teremt a Dataplex megvásárlásával a szolgáltatásportfólió bővítése révén. A cég üzleti szolgáltatáskínálata hálózati megoldásokkal és értéknövelt termékekkel gazdagodik, mint például magas biztonsági fokozatú tárolás és szerverkapacitás nyújtása (hosting), miközben műszaki és egyéb operatív területeken is biztosítják a Csoport belső szinergiák kihasználását.

A Dataplex megvásárlására fordított 5,1 milliárd forintot a Magyar Telekom a rendelkezésére álló hitelkereteken keresztül fedezi. A Magyar Telekom továbbá átvállalja a Dataplex 230 millió forint jelenértékű eszközlízing kötelezettségét is. A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül sor, a szabályozó hatóság (Gazdasági Versenyhivatal) jóváhagyása szükséges.

Fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 21:39

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50