Cisco alkalmazásorientált infrastrukturális megoldások

forrás Prim Online, 2005. december 15. 12:05
A Cisco alkalmazásszintű hálózati szolgáltatásaival az informatikai beruházások gyorsabban megtérülnek, mivel az üzleti alkalmazások hatékonyabbá válnak, ugyanakkor csökkennek az üzemeltetési költségek és rugalmasabbá válik az informatikai rendszer működése. Ezek a megoldások szerves részét képezik a Cisco szolgáltatásorientált hálózati infrastruktúrájának (Service-Oriented Network Architecture, SONA), amely hozzásegíti az ügyfeleket ahhoz, hogy informatikai infrastruktúrájukat intelligens informatikai hálózattá (IIN) alakítsák át.
A vállalatok egyre több szoftveres alkalmazást használnak az üzleti folyamatok irányításában. Ez azonban együtt jár az infrastruktúra komplexitásának növekedésével, miközben erősödik a konszolidáció iránti igény, ki kell védeni a legújabb hálózati biztonsági fenyegetéseket, kezelni kell a rendszerek méretének növekedését, az emelkedő rendszerintegrációs költségeket. Az alkalmazások helyfüggetlen és optimális teljesítményének biztosítása is nagy kihívások elé állítja a cégeket. A fenti összetett informatikai problémák megoldására alkalmazott hagyományos megközelítések, mint például az egyedi adaptálási és integrációs projektek, csak tovább növelték az informatikai infrastruktúra összetettségét és a szakemberek előtt álló feladatok nehézségét. A Cisco alkalmazásszintű hálózati szolgáltatásaival ezeket az egyre bonyolultabbá váló informatikai problémákat kívánja úgy megoldani, hogy a meglévő vállalati hálózati infrastruktúrát szerves fejlődés útján átalakítva az alkalmazások integrálására, ezáltal jobb elérésére és optimalizálására helyezi a hangsúlyt.

A Cisco alkalmazásszintű hálózati megoldásai a Cisco alkalmazás-elérési és alkalmazásorientált hálózati megoldását egyesítve lehetővé teszik, hogy az informatikai részlegek az alkalmazásokat integrálják, a hálózatot optimalizálják, és jobban elérhetővé tegyék a kritikus alkalmazásokat a vállalati felhasználók körében. Ezeknek az alkalmazásközpontú megoldásoknak az egyesítésével a Cisco olyan átfogó hálózati megoldást kínál, amellyel a vállalatok azonnal és eredményesen reagálhatnak az üzleti körülmények változásaira.

A Cisco alkalmazáselérési termékei javítják az alkalmazások és a felhasználók közötti kommunikációt, mivel hatékonyan, biztonságosan és felügyelt módon szállítják az alkalmazástartalmat az alkalmazásszerverek és a webböngészők között. A Cisco megoldásait transzparens módon, a hálózat különböző pontjain (pl. adatközpontokban, WAN-peremhálózatokon és fiókirodákban) telepítik, így lehetővé válik, hogy a szervezetek a központban összevonják az alkalmazásokat és a fiókkiszolgálókat, ugyanakkor igen biztonságos alkalmazáskiszolgálást biztosítsanak a végfelhasználóknak.

A Cisco alkalmazásorientált hálózati (AON) termékei javítják az alkalmazások közötti kommunikációt, és tehermentesítik az infrastruktúrát az olyan funkcióktól, mint például a naplózás, a hálózati biztonság, az üzenetküldés stb. Az AON az alkalmazások üzeneti szintjén (pl. megrendelések, tőzsdei kereskedés) működik, és a tartalomtól és szövegösszefüggéstől függően különböző szabályokat alkalmazhat az egyes üzleti üzenetekre.

Cisco szolgáltatásorientált hálózati architektúra (SONA) vállalati ügyfeleknek


A Cisco SONA kínálja azt az architektúrát, amelyre a vállalatok intelligens információs hálózataikat építhetik. A hálózat egy olyan közös platform, amely transzparens módon összekapcsolja és működteti az informatikai infrastruktúra valamennyi összetevőjét. Ezzel lehetővé válik, hogy a hálózaton új, közös szolgáltatások legyenek elérhetők, és hogy az alkalmazásokat és az informatikai erőforrásokat rugalmasabban és optimálisan hangolják össze a hálózaton belül. A Cisco alkalmazásszintű hálózati szolgáltatások a SONA interaktív szolgáltatásrétegének kritikus összetevői, ugyanakkor lehetővé teszik az alaprétegben és az alkalmazásrétegben lévő más megosztott szolgáltatások képességeinek teljes körű kihasználását. Az intelligens hálózatba eszközölt beruházásokkal a vállalatok fokozatják az informatikai részlegük általános hatékonyságát, illetve csökkenthetik a karbantartási és működési költségeket. Mindez pedig lehetővé teszi, hogy az ügyfelek új stratégiai technológiákba fektessenek. A Cisco szolgáltatásorientált hálózati architektúrájával kapcsolatban további tájékoztatásért látogasson el a www.cisco.com/go/sona weboldalra.

A Cisco teljes élettartamra kiterjedő szolgáltatásai

Az alkalmazásszintű hálózati szolgáltatások és a SONA bevezetésében nyújtanak segítséget a Cisco és partnerei által kínált teljes élettartamra kiterjedő szolgáltatások, amelyek biztosítják a fenti szolgáltatások sikeres megvalósításához szükséges ismereteket és képességeket. A teljes élettartamra vonatkozó támogató szolgáltatások kiforrott portfóliója az ügyfelek egyedi igényeihez alkalmazkodva biztosítja az ügyfél üzleti sikerét, lerövidíti a termékek piacra jutási idejét, illetve fokozza az informatikai infrastruktúra hatékonyságát és kihasználtságát.

A Cisco stratégiai technológiái


Az alkalmazásszintű hálózati szolgáltatások a Cisco stratégiai technológiai portfoliójának legújabb elemét képezik. A Cisco további stratégiai technológiai területei: digitális videó, IP-kommunikáció, otthoni hálózatok, bérüzemeltetett kisvállalati megoldások, optikai hálózatok, hálózatbiztonság, tárolóhálózatok és vezeték nélküli technológiák.
Kulcsszavak: hálózat Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50