Életmentő karácsonyi ajándék a Pannon GSM-től

Világszínvonalú orvosi műszer rákos gyermekek gyógyítására

forrás Prim Online, 2005. december 15. 16:27
Új, Magyarországon eddig nem alkalmazott orvosi műszer segíti a rákos gyermekek gyógyítását idén karácsonytól a Heim Pál Gyermekkórházban. A betegség korai felderítését szolgáló eszközt a Pannon GSM jóvoltából vásárolhatták meg.
A rákkal küzdő gyermekek gyógyulási esélyeit döntően befolyásoló tényező, hogy betegség melyik szakaszában és milyen pontossággal sikerül megállapítani a daganat természetét és kiterjedtségét. A rákos gyermekek gyógyításában kiváló eredményeket felmutató budapesti Heim Pál Gyermekkórház orvosait évek óta pénzügyi nehézségek akadályozták a betegségek gyors és pontos megállapítását biztosító, drága műszerek beszerzésében.

Ezen a téren nyújt segítséget a kórháznak a Pannon GSM. A vezető mobiltársaság olyan betegség-megállapító orvosi műszer megvásárlását biztosította, amely eddig elérhetetlen volt a magyar kórházak számára. A berendezés egy számítógép-vezérlésű, mikro-kamerával működő endoszkópos eszköz: ultravékony vezetékkel minikamera deríti fel a daganatot, s a vizsgálat eredménye digitálisan kivetíthető és elemezhető.
A 29 millió forintos berendezést december 15-én adták át a Heim Pál Gyermekkórházban. Harmat György, az intézmény igazgató-főorvosa az eseményen azt nyilatkozta: „Olyan eszközt kaptunk karácsonyra, amely erősebbé tesz bennünket a rákkal szemben. Még eredményesebb lesz a gyógyító munkánk.”

A Pannon GSM nem először tesz ilyen gesztust. „Immár hagyományunk, hogy karácsonykor egy kórháznak vagy szociális intézménynek adunk át jelentős ajándékot; tesszük ezt azon ügyfeleink és üzleti partnereink nevében is, akiknek egyébként ajándékokat küldenénk. Ezt a gyakorlatot követtük tavaly is, s igen kedvező visszajelzéseket kaptunk az ügyfelektől, partnereinktől” – mondta az átadási ünnepségen Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05