A T-Kábel digitális kábeltelevíziós szolgáltatást vezet be

Kovács Attila, 2005. december 19. 17:57
Mostantól Budapesten és környékén az eddigi programkínálat mellett kiegészítő digitális csomagokat is választhatnak a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó T-Kábel ügyfelei. A digitális kábeltelevízió segítségével, a meglévő analóg technológiával megvalósított műsorelosztási szolgáltatáson túl további műsorok és szolgáltatások nyújthatók immár digitális platformon és minőségben.
„Büszkén jelenthetem ki, hogy a magyar telekommunikációs vállalatok közül elsőként a T-Kábelnél választhatnak Ügyfeleink immáron négy kábeles szolgáltatás közül, úgy mint analóg kábeltelevízió, digitális programcsomagok, Kábelnet és kábeltelefon. Lehetőség nyílik a szélessávú technológia kínálta valamennyi telekommunikációs szolgáltatás igénybevételére, egy kábelen" – mondta Piller András, a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója. Jelenleg öt tematikus műsorcsomag közül lehet választani: ismeretterjesztés (Globe), mozi (Popcorn), zene (Wave), sport (Champion) vagy erotika (Hot). A csomagok a következő csatornákat tartalmazzák: Globe (Discovery Travel&Living, Discovery Science Channel, Discovery Civilisation, TCM, Wine Channel, Performance), Popcorn (HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax2), Wave (MTV Base, MTV2, MTV Hits, Extreme Sports Channel, Trace TV), Hot (XXL, Private Gold, XXXtreme, Chasse et Peche, AB Moteurs, Motors), Champion (Sport Klub+, Vadászat és Horgászat, Eurosport 2, Sailing Channel, ESPN Classic, Extreme Sports Channel, AB Moteurs, Motors). Ezek a csatornák már olyan kiegészítő szolgáltatásokkal nézhetők, mint a választható nyelv, vagy az elektronikus műsorújság, amely az adott tévéműsorról részletes információkat közöl, sőt a csatornák heti programját is megjeleníti. A műsorcsomagok árai 1300 forinttól 3900 forintig terjednek, emellett a digitális televíziózáshoz szükséges átalakító vevőberendezésre (Set Top Boxra) havi 800 forintos bérleti díjat kell fizetni.

A digitális televíziózás területén a T-Kábel már további új kiegészítő szolgáltatások bevezetésén is dolgozik. 2006. közepére a digitális filmcsatornákat már 5.1-es hangminőséggel lehet majd élvezni, ráadásul az év második felében a szolgáltatás várhatóan már nemcsak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban is elérhető lesz. A Társaság közeli terveiben szerepel a nagy képfelbontású tévézés (high definition TV) és az igény szerinti videózás (video on demand) lehetőségének kialakítása is.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50