A netes tévé már nem a jövő zenéje

Duplájára nőtt a hálózati eszközök forgalma

forrás Prim Online, 2005. december 21. 13:40
Megduplázta forgalmát az Allied Telesyn (AT) hazai leányvállalata. A bevétel jelentős emelkedése mind a vásárlói kör bővülésének, mind a termékek iránti kereslet változásának eredménye.
A megduplázott forgalom nem pusztán az eladott darabszámok növekedését jelenti, hanem a kereslet változását, az igények módosulását is. A korábbi években a forgalom 90 százalékát az egyszerűbb termékek tették ki, az idén a vásárlók zöme a menedzselhető középvállalati termékekért kereste meg az AT magyarországi képviseletét és disztribútorait – fejtette ki Szuszkó László, a hazai kirendeltség vezetője. A változásban természetesen nagy szerepet játszott, hogy az AT két évvel ezelőtt direkt képviseletet nyitott Magyarországon, így könnyebben juttatja el információit a viszonteladók és felhasználók számára. Amíg más hálózati eszközöket gyártó cégek képviseleteiket költségcsökkentés címén leépítik, addig az AT biztos jelenlétével folyamatos támogatást nyújt ügyfelei részére. Ez évben például megnyílt a cég magyarországi szolgáltatóközpontja, mely négy órán belüli hibaelhárítást vállal az ország bármely pontján. Ennek a folyamatnak köszönhetően a felhasználók ma már leginkább azokat az értéknövelt termékeket keresik az AT portfóliójában, amelyek nem pusztán a számítógépes hálózat működését, hanem a hatékony és korszerű vállalati kommunikációt biztosítják.

A disztribúciós forgalom 30 százalékos növekedése mellett a 2005-ös eladást az iMAP termékek (DSL-koncentrátorok) vezették. A termékek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a stratégiailag előrelátó, koncessziós telekommunikációs társaságok, és a bevételeiket szélessávú, úgynevezett Triple Play szolgáltatások útján bővítő alternatív távközlési vállalatok számára. A Triple Play-technológia, mely egyszerre képes biztosítani a valós idejű kép-, hang- és adatátvitelt, az interneten keresztüli tévézés széleskörű elterjedésének egyik kulcsa.
Az idei év több újdonsággal is szolgált. Így ez évtől már Magyarországon is kapható az iMAP 9000, ami a Heavy Reading – a világ egyik legnagyobb független, telekommunikációval foglalkozó piackutató intézete – tesztjén kategóriájában messze a legjobbnak bizonyult. Az AT ráadásul a tanulmány szerint az egyetlen beszállító, amelynek a kis-, közepes- és nagyvállalati kategóriában is van ugyanebbe a termékcsaládba tarozó terméke, így egyedüliként kínálja a szolgáltatóknak ezeket a hálózati eszközöket.

A netes tévé már nem a jövő zenéje – mondta Szuszkó László –, sőt ugyanolyan gyökeres változás kiindulópontja lehet, mint például a neten keresztüli telefonálás. És ebben nagy szerepe lesz, sőt már van is az Allied Telesynnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09