Gyártásba került a Microsoft Office Communicator Web Access

forrás Prim Online, 2006. január 3. 11:30

Az Interop New York 2005 rendezvényen megtartott nyitóbeszédében Gurdeep Singh Pall, a Microsoft Corporation valós idejű együttműködésért felelős alelnöke bejelentette a Microsoft Office Communicator Web Access termék gyártásának megkezdését. A Communicator Web Access az Ajax (Asynchronous JavaScript and XML) és a Microsoft Office Live Communications Server 2005 technológiákra épülő, webes vállalati kommunikációs ügyfél, amely új lehetőségeket nyújt az infómunkásoknak a vállalati azonnali üzenetküldési rendszerek elérésére, és egyben jelenlét észlelési funkciókat is biztosít.
A Live Communications Server 2005 kiszolgálóval együttműködő új megoldás segít, hogy – távoli gépről, vagy nem Windows operációs rendszerrel működő számítógépről dolgozó – munkatársak kapcsolatban maradhassanak a kulcsfontosságú kollégákkal, partnerekkel és ügyfelekkel, és gyorsabb üzleti döntéseket hozhassanak. A Communicator Web Access a Live Communications Server 2005 Public IM Connectivity szolgáltatásával biztonságos kapcsolódási lehetőséget kínál az MSN, AOL és Yahoo! nyilvános azonnali üzenetküldési szolgáltatásaihoz is.

„A Microsoft Office Communicator 2005 és a Microsoft általános együttműködési megoldásai olyan egységes kommunikációs lehetőség megteremtését célozzák, amely lebontja a kommunikációs csatornák közötti falakat, egységesítve ezzel a felhasználói élményt” – mondta Pall. „A Communicator funkcióinak webre való kiterjesztésével az infómunkások a tartózkodási helyüktől és a platformtól függetlenül azonnal, valós időben kereshetik meg kollégáikat, és valós időben működhetnek együtt. Ez újabb jelentős előrelépés afelé, hogy a jelenlétészlelés és az egységes kommunikáció mindenütt elérhető legyen.”

A Communicator Web Access könnyen használható, megszokott felületen kezelhető, amely az ügyfélprogram asztali verziójára, a Microsoft Office Communicator 2005 programra épül. A meglévő infrastruktúrába könnyen beilleszthető, a rendszergazdák részéről pedig mindössze minimális támogatást igényel. A telepítést követően a Communicator Web Access használatához a felhasználóknak elég csupán a böngészőprogramban egy adott webcímet megnyitniuk, és a hitelesítő adataikat megadniuk.

„A Communicator Web Access révén javult a munkacsoportok közötti együttműködés sebessége és minősége, munkatársaink pedig helytől függetlenül jobb és gyorsabb döntéseket tudnak hozni” – mondta Gary Ducharme, a Bell Canada vállalati infrastruktúráért felelős igazgatója. „A Communicator Web Access-t körülbelül 3000 munkatársunk számára tettük elérhetővé, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a felhasználói felület kezelhetőségével kapcsolatban. Munkatársaink nagyon elégedettek az ügyfélprogram egyszerű használhatóságával is. Terveink szerint a jövő év első negyedévében az egész vállalatra kiterjesztjük a Communicator Web Access használatát.”

Elérhetőség
A Communicator Web Access ingyenesen letölthető azon ügyfelek számára, akik rendelkeznek a Live Communications Server 2005 kiszolgáló licencével. A Communicator Web Access egyszerűen integrálható a Live Communications Server meglévő telepítéseivel. A Live Communications Server 2005 kiszolgáló telepítését az első alkalommal végző ügyfelek egyszerűen választhatnak, hogy szerepeljen-e a telepítésben, vagy később kívánják ahhoz hozzáadni. A Communicator Web Access termékkel, illetve az ügyfélprogram letöltésével kapcsolatban további tájékoztatást a http://www.microsoft.com/rtc webhely tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09