Következő generációs DVD filmek a nagy stúdióktól

Milkovits Gábor, 2006. január 4. 19:20
Több nagy hollywoodi filmstúdió közzétette következő generációs, kéklézeres DVD lemezen megjelentetni kívánt filmjeivel kapcsolatos terveit, illetve azok egy részét.
Ezek szerint a 20th Century Fox és a Sony Pictures egyaránt 20-20 kéklézeres médiumon tárolt mozifilmet kíván idén az első körben kiadni, Bluray formátumú lemezeken. A Fox listáján olyan sikerek szerepelnek, mint a „Fantasztikus Négyes” és a „Jégkorszak”, a Sony Pictures pedig többek között az „Ötödik Elemmel” és a „Randiguruval” szeretné megörvendeztetni azokat, akik már idén tavasszal Bluray DVD lejátszót vásárolnak. A Warner Bros. ugyanakkor biztosra igyekszik menni, mivel előzetes közlésük szerint a csütörtökön kezdődő CES elektronikai kiállításon Bluray és HD DVD formátumú termékeket egyaránt be fognak mutatni. Az első kéklézeres lejátszók, illetve optikai PC-meghajtók mindkét egymással versengő következő generációs DVD formátum esetében idén tavaszra várhatók. Ezekből néhányat valószínűleg a CES közönsége is megtekinthet majd.

A filmstúdiók és az elektronikai gyártók többsége a jelenlegi állás szerint a Bluray tábort erősíti, a számítógépes területen viszont a HD DVD olyan óriások támogatását élvezi, mint a Microsoft, vagy egy ideje a HP. A kétféle technológia mögött álló érdekcsoportok többször is igyekeztek megegyezni egy mindenki számára megfelelő következő generációs DVD platform kialakításában, ám a tárgyalások tavaly májusban kudarccal végződtek és azóta sem sikerült újra érdemben tárgyalniuk a feleknek. Így aztán megismétlődni látszik az, ami a szalagos videotechnológiában történt mintegy 20 éve, amikor is a Betamax és a VHS termékek vívták harcukat a piacon a vásárlók kegyeiért.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09