Új, hazai szoftverfejlesztő cég alakult: 21 év után új pályán a LIBRA

forrás Prim Online, 2006. január 5. 10:51
Új szoftverfejlesztő cég jelent meg a hazai informatikai piacon. A LIBRA Szoftver Zrt. a Volán Elektronikától veszi át a vezető hazai vállalatirányítási rendszer, a LIBRA fejlesztési, értékesítési és támogatási feladatait.
A Volán Elektronika Zrt. jogelődei révén már 1959 óta van jelen a hazai számítástechnikában, 21 éve fejleszti és támogatja LIBRA ügyviteli és vállalatirányítási megoldásait. A több évtizedes iparági tapasztalat a LIBRA sikerének és a felhasználók elégedettségének egyik pillére. A több mint két évtized alatt a LIBRA vált a vezető hazai ügyviteli és vállalatirányítási szoftverré. A Volán Elektronika Zrt. jogelődeitől számos olyan tevékenységet, illetve üzletágat „megörökölt”, amelyek nincsenek közvetlen kapcsolatban a LIBRA szoftverek fejlesztésével és támogatásával. A tulajdonosok úgy vélték, hogy egy olyan cég, amely kizárólag a LIBRA - illetve 2004 ősze óta az SAP Business One - rendszerekkel foglalkozik, még sikeresebb lehet azáltal, hogy vezetői és szakértői teljes figyelmüket a szoftverek fejlesztésére és támogatására fordítják.

Ennek szellemében 2006. január 5-én a Volán Elektronika Zrt. többségi tulajdonú leányvállalataként megalakítottuk a LIBRA Szoftver Zrt.-t, amely a jövőben a LIBRA programok fejlesztésével és támogatásával foglalkozik. Az új cégben nem marad semmilyen, a szoftverekhez nem kapcsolódó üzletág, ezek a Volán Elektronika Rt. szervezetében maradnak.

„Az 500 millió forint alaptőkéjű LIBRA Szoftver Zrt. magában hordozza az önálló szervezet előnyeit abban a tekintetben, hogy az ügyfelek igényei még gyorsabban és szakszerűbben teljesülhetnek, ugyanakkor az anyavállalat olyan stabil pénzügyi hátteret biztosít a számára, ami jelentős előnyt jelent a jövőbeni fejlődésben” - mondta az alapításkor a LIBRA Szoftver Zrt. vezérigazgatója, Papp Zoltán.

A LIBRA Szoftver Zrt. szakmai hátterét 53 informatikai szakértőjének - köztük 25 fejlesztővel, 25 tanácsadóval és 3 vezetővel -, összesen csaknem 600 év szakmai tapasztalata adja. A vezetés a 2006-os évre 783 millió forint árbevétel mellett 64,4 millió forint eredményt tervez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05