Arattak az Apple termékek "Az év technológiája" díjkiosztóján

forrás Prim Online, 2006. január 5. 12:52
A legjobb szerver operációs rendszer a Mac OS X Server v10.4 lett, a legjobb kliens oldali operációs rendszernek az Apple OS X 10.4 „Tiger"-t választották, és a legjobb asztali munkaállomás díját is Apple termék, a kétmagos Power Mac G5 Quad modell nyerte az InfoWorld „Az év technológiája" díjkiosztóján. „Az év technológiája" díj célja az InfoWorld teszt csapata segítségével megtalálni azokat a termékeket, melyek valószínűleg a legerőteljesebb hatást fogják gyakorolni az IT szektorra 2006-ban és az azt követő években. A díjakat 45 kategóriában ítélték oda azoknak a termékeknek, melyek a vállalati környezetben való használaton túl, viták kereszttüzében kiállták az InfoWorld tesztlaborának több hónapos próbáit.
Az InfoWorld szerint míg a többi operációs rendszer a stabilitásra és a technikai jellemzők fejlesztésére fókuszált, az Apple OS X 10.4 „Tiger" az egyetlen, amely - az Apple-re jellemző extravagancián messze túlmutatva - funkcionalitásában mind a kliens mind a szerver oldali termelékenységre összpontosít. A MacOS X 10.4 „Tiger" - többek között - azért érdemelte ki a díjat, mert a rendszermagtól a böngészőig olyan egyszerűen működik, hogy akár a nagymamák is használni tudják, ugyanakkor az első olyan asztali operációs rendszer, mely a professzionális felhasználók igényeinek figyelembe vételével készült. Az Apple OS X 10.4 „Tiger" új Spotlight technológiája segítségével pillanatok alatt található meg bármilyen a Mac lemezén vagy a hálózat kötetein tárolt anyag, mert a Spotlight képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban - elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is - képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A legjobb szerver operációs rendszer díját elnyerő Mac OS X Server v10.4 saját kategóriájában szintén egyedülálló. Jelenleg az egyetlen nagy teljesítményű, rugalmas és teljes mértékben kiterjeszthető, ipari szabványoknak megfelelő és nyílt forráskódú megoldásokat is támogató kulcsrakész operációs rendszer, mely egy GUI felületen jól menedzselhető távoli és helyi felügyeletet biztosít, továbbá a hardver szolgáltatások és a kliens rendszerek monitorozását is lehetővé teszi.

Az év legjobb munkaállomása az Apple professzionális munkaállomás-sorozatának legújabb darabja a Power Mac G5 Quad modell, amely négymagos számítási teljesítményt kínál két, egyenként 2,5 GHz órajelű, kétmagos Power PC G5 processzorának köszönhetően.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09