CES: Új Dell mobil- és asztali PC-k

Széll Zoltán, 2006. január 6. 19:20
Michael Dell, a Dell cég első embere három új terméket mutatott be a CES ’2006 (Las Vegas) kiállítás második napján, amelyeket a játékos kedvű és a sokat utazó felhasználók számára fejlesztettek. Ezek a termékek az új XPS asztali PC és az Inspiron noteszgép, valamint a 30 hüvelykes LCD monitor, amelyek jellemzője a különlegesen nagy teljesítmény a szórakozáshoz, játékokhoz és multimédiához.
A Dell az új termékekbe számos új technológiát épített be. Az asztali PC-ben az NVIDIA négymagos grafikus megoldását, míg az új noteszgépben elsőként a kétmagos technológiát használja. Az első 30 hüvelykes sík panel monitor ára kevesebb, mint 2200 dollár.

Mr. Dell bemutatta a Dell XPS ’concept’ PC-t, amely teljesen új elgondoláson alapul. A vállalat új 14,1-, 15,4- és 17 hüvelykes, széles képernyős noteszgépek bevezetésével bővítette a szórakozáshoz kínált mobil számítógépek választékát . Az XPS mobil ’concept’ gép 20,1 hüvelykes LCD képernyőt tartalmaz HD (high-definition) TV-vel. Jellemzője még a 3D térhatású hangot szolgáltató hang-alrendszer és lapos DVD lejátszót tartalmaz.

Az XPS 600 Renegade asztali PC-t a különlegesen nagy processzor teljesítményt igénylő játékokhoz fejlesztették. Ez az első XPS asztali rendszer, amely két új NVIDIA GeForce 7800 SLI grafikus kártyát tartalmaz, amely négy grafikus processzort kapcsol össze a videó-teljesítmény növeléséhez és a képek rajzolásának gyorsításához. Az új PC-ben a Dell elsőként használ az Intel által meghatározott névleges sebesség fölé gyorsított processzort. A kétmagos 3,46 GHz-es Intel Extreme Edition processzor sebességét a gyárban 4,26 GHz-re állították be. Ez a gyors processzor hatalmas teljesítmény szolgáltat a teljesítmény-igényes játékokhoz. Az XPS 600 Renegade asztali PC - korlátozott számban - az USA-ban tavasszal lesz kapható.

Az Inspiron E1705 noteszgép számos innovatív jellemzőt tartalmaz. Ilyen például az Intel Core Duo processzor és a 17 hüvelykes nagy felbontású LCD képernyő, amely a filmek és videók kiváló minőségű megjelenítését teszi lehetővé. Mindezt az opcionális TruLife technológiával kombinálták Az új gépen az antivírus program egyidejűleg futtatható az egyéb programokkal anélkül, hogy a rendszer teljesítménye csökkenne. A Dell TrueLife képernyő támogatja az élénk színeket - a DVD-khez és fényképekhez -, amelyet nagy fényerővel és kontraszt hányadossal kombináltak.

Az Inspitron E1705 noteszgép a valósághű játékokhoz és multimédiához nagy teljesítményű NVIDIA 256 MB GeForce Go 7800 grafikus kártyát tartalmaz. A Dell MediaDirect gomb a felhasználóknak megengedi a videók lejátszását, zenék meghallgatását vagy fotók megtekintését és mindezek tárolását, merevlemezen vagy optikai lemezen, USB flash memória eszközön, vagy integrált ’5-in-1’ média kártyán. Az új noteszgép induló ára 2299 dollár.

Kulcsszavak: CES 2006 Dell notebook PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09