CES: Google kereső, Kodak technológia a Motorola telefonokon

Milkovits Gábor, 2006. január 7. 09:36
A Motorola bejelentette, hogy a jövőben be kívánja építeni a Google keresőjét a telefonjain futó szoftverekbe, ezáltal minden vásárlója számára közvetlenül elérhetővé téve a megoldást. Emellett a Kodak-kal is 10 éves együttműködési szerződést kötött a cég.
Eric Schmidt Google-vezérigazgató a CES kiállításon tartott közös sajttájékoztatón elmondta, hogy számukra kulcsfontosságú a mobiltelefonos piac, hiszen ez jelenti a jövőt: Schmidt szerint „az emberek rövidesen minden idejüket ezzel (azaz a mobiltelefonos internetezéssel) töltik majd”. Emellett egyre fontosabbá válik a képi alkalmazások szerepe is a területen, így a Kodak szerepe magától értetődő. A cég a kooperáció keretében elsősorban a kamerás Motorola készülékek fényképezéssel kapcsolatos megoldásainak praktikusabbá tételén dolgozik majd. A Google-al egyelőre csak 3 évre kötöttek szerződést, amely ráadásul nem exkluzív, Schmidt azonban beszédében egyértelműenaz amerikai székhelyű mobilcéget nevezte kézenfekvő partnerüknek.

A Motorola azt reméli, hogy a Google keresővel ellátott mobilok népszerűek lesznek majd a szolgáltatók és a felhasználók körében, mivel megoldást jelenthetnek majd arra a problémára, hogy a többség egyelőre túl bonyolultnak vagy nehézkesnek találja a mobilos internetezést. A készülékek a gyártó tervei szerint még az idén piacra kerülhetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05