Február 7-én Magyarországra érkezik az IDC IT Security Roadshow-ja

forrás Prim Online, 2006. január 10. 08:18
Az „IDC IT Security Central and Eastern Europe 2006” nevet viselő, 14 CEMA- régióbeli országot érintő konferenciasorozata 2006. február 7-én érkezik Magyarországra. A hazánkban immár negyedik egymást követő évben megrendezendő esemény az IDC 2006-os roadshow-jának első állomása lesz.
Az IDC szerint a CEMA (Közép-Kelet –Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban a cégek IT biztonsági szoftverekre fordított kiadásai átlagosan évi 17,3 %-kal nőnek majd az elkövetkezendő öt esztendőben, amely messze meghaladja a régió általános szoftverpiacának növekedését. Magyarországon a növekedés üteme a régió átlagához fog közelíteni, a biztonsági szoftverek piaca 2009-re eléri az 50 millió dollárt. Mindez az IT biztonsági piac dinamikus fejlődését vetíti előre. A számok mögött számos olyan trend húzódik meg, amelyekről az informatikai és biztonsági szakembereknek naprakész ismeretekkel kell rendelkezniük. Ezért döntött úgy az IDC, hogy 2006-ban is megszervezi immár hagyományosnak számító IT biztonsági roadshowját 14 közép-kelet-európai városban.

A budapesti konferencián elemzők és iparági szakértők ismertetik, hogyan lehet a modern információtechnológiát a leghatékonyabban igénybe venni az informatikai rendszerek biztonsági szintjének növelésére. Az elsősorban informatikai vezetőknek, vállalati informatikusoknak, biztonsági szakembereknek, hálózati és szerver alkalmazás-menedzsereknek, rendszergazdáknak szóló előadások olyan témákat ölelnek fel, mint például a törvényi előírásoknak való megfelelés, a fizikai és hálózati biztonság, az alkalmazások és web-alkalmazások biztonsága, a vezeték nélküli hálózatok védelme, a legelterjedtebb hackelési módszerek, a rosszindulatú behatolások és azok megelőzése, valamint a titkosítási technikák.

A rendezvény előadói az üzleti működés, a stratégia, a technológia és az emberi viselkedés kontextusában mutatják be a biztonság kérdését, és ezzel megalapozottabb döntésekhez segítik hallgatóikat az informatikai biztonság megvalósítása terén. Az egymást jól kiegészítő vitaindító előadások és esettanulmányok naprakész ismeretekkel szolgálnak az IT-biztonság legfrissebb kérdéseiről.

A konferencián    előadást tart többek között Philip Zimmermann, az IT biztonsági iparág egyik megteremtője és úttörője, a legendás Pretty Good Privacy nevű titkosítási szoftvercsomag kifejlesztője. Az 1991-ben az interneten ingyenesen megjelent szoftvercsomag mára a világ legelterjedtebb e-mail titkosító szoftverévé vált. Szintén felszólal a konferencián M. Miles Burden, az FBI International Law Inforcement Acadamy budapesti igazgatója aki a kiberbűnözés kelet-európai kihívásiról tart előadást. Sebastian Schreiber, a német SySS informatikai biztonsági tanácsadással foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója, elismert hackelési szakértő, etikus hackelési bemutatót tart. A rendezvény moderátora Dr. Kürti Sándor, a Kürt Rt. elnöke.

Az IDC IT Security Roadshow 2006 magyarországi állomására 2006. február 7-én kerül sor. Az esemény szponzorai között olyan cégek találhatóak, mint  a Cisco Systems, a Check Point Software Technologies, az APC, a Barracuda,  a TrendMicro és az Internet Security Systems, médiatámogatója a  Computerworld.

További információt a konferenciasorozatról a http://www.idchungary.hu/ weboldalon talál.
Kulcsszavak: roadshow security IDC

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50