CES: Logitech "digitális életvitel" termékek

forrás Prim Online, 2006. január 10. 13:41
A 2006-os Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, röviden CES) a Logitech bemutatta „CES Innovations” díjjakkal kitüntetett 7 termékét és a digitális életvitel szellemében készült számos más innovatív perifériáját.
A Logitech standján kiállított termékek között megtalálható volt az extrém teljesítményű Logitech G5 lézeregér, amit a „legjobb újítás” díjával jutalmaztak a számítógépes alkotóelemek kategóriában, valamint a Harmony 895 Advanced univerzális távirányító, ami infravörös (IR) és rádiófrekvenciás (RF) jelek segítségével a legmodernebb házimozi rendszereket is vezérelni tudja. A Logitech ugyancsak bemutatta új, vezeték nélküli sztereó mobil-fejhallgatóját, amivel a következő generációs mobiltelefonjainkon zenét hallgathatunk vagy akár telefonálhatunk is.

A CES szereplés volt a Logitech 25. évfordulójához kapcsolódó eseménysorozat első állomása. A kezdetben csak számítógépes egerek vezető gyártójaként megismert Logitech vállalat ma már számos nélkülözhetetlen perifériát készít PC-khez, iPod és más MP3-lejátszó készülékekhez, játékkonzolokhoz, házimozi rendszerekhez és mobiltelefonokhoz is. A vállalat vezető szerepet tölt be az audió- és videótermékek, az egerek, a billentyűzetek, a játékvezérlők és az univerzális távirányítók piacán.

„Működésünk eddigi 25 éve alatt a személyi számítógépek egyszerű segédeszközökből komplett digitális vezérlőpultokká fejlődtek, amikkel felhasználóik elvégezhetik mindennapi munkájukat, játszhatnak, vagy akár egymással kommunikálhatnak.” - mondta Guerrino De Luca, a Logitech elnök-vezérigazgatója. „Az évek során a Logitech végig olyan kiváló minőségű termékekkel látta el a PC felhasználókat, amik segítenek ezeket a digitális tevékenységeket emberivé és szerethetővé varázsolni. Ma már, ahogy azt a CES kiállításon is bemutattuk, a Logitech rendkívül széles skáláját kínálja azoknak a termékeknek, amik élvezhetőbbé teszik számunkra a digitális zenehallgatást, az internetes hang- és képátvitelt, a házimozi rendszer használatát, a számítógépes játékokat vagy akár a mobiltelefonálást.”

A Harmony 895 távirányító a Logitech egyre népesebb Harmony termékcsaládjának a tagja. A Harmony táviránytókat egyszerű üzembe helyezni, és használatukkal a család bármely tagjának gyerekjáték a házimozi rendszer kezelése. Ezek a tulajdonságok segítették a Logitech vállalatot abban, hogy az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi forgalomban eladott programozható távirányítók piacán vezető pozíciót érjen el . A Logitech Harmony 895 távirányító egy komplex házimozi rendszer minden egységének parancsolni tud, még azoknak is, amikre nincs közvetlen rálátása, akár zárt ajtókon át. A Z−Wave vezeték nélküli szabvány használatával még modern világítási rendszerek felügyeletére is alkalmas.

A Logitech új, vezeték nélküli mobil fejhallgatói, a Logitech Mobile Stereo Headset sorozat HS 200-as és a HS 210-es modelljei, lehetővé teszik, hogy egyetlen gombnyomással válasszunk kedvenc zeneszámaink és egy konferenciabeszélgetés között. Beépített Bluetooth® vezeték nélküli megoldásának köszönhetően a fejhallgatók megszabadítják viselőjüket a mobiltelefonból kilógó kábelektől. A fejhallgatón lévő gombokkal felvehetünk egy beérkező hívást, beállíthatjuk a zenelejátszás paramétereit, vagy választhatunk a két üzemmód között, és mindehhez meg sem kell érintenünk a telefont.

A Logitech standján ugyancsak bemutatkoztak:

— A Logitech „2006 CES Innovations” díjakkal kitüntetett 7 terméke, név szerint a Logitech G5 lézeres egér, a Logitech® G7 vezeték nélküli lézeres egér, a Logitech® V400 vezeték nélküli lézeres egér laptop gépekhez, a Logitech® Cordless Desktop® MX™ 5000 Laser, a Logitech® G15 billentyűzet, a Harmony® 895 univerzális távirányító és a QuickCam® for Notebooks Pro webkamera.

— A kiemelkedő műszaki megoldásokkal büszkélkedő QuickCam® webkamerák és fejhallgatók, amik kiaknázzák az internetes hang- és videókommunikációban rejlő lehetőségeket. A webkamerák és a fejhallgatók a manapság legfelkapottabb internetes kommunikációs szoftverekkel együtt voltak kipróbálhatók: ezek a Skype Video szolgáltatással kiegészített Skype 2.0 és a Video Conversation szolgáltatással bővített MSN® Messenger.
— A Logitech nagyteljesítményű és hordozható multimédiás hangszórói és fejhallgatói, amik a szokásosnál többet hoznak ki digitális zenegyűjteményünkből, játékainkból és filmjeinkből.

A CES kiállítótermében való folyamatos jelenlét mellett a Logitech képviselői három ipari előadáson is szerepeltek:

— Ruben Mookerjee beszélt a CES GamePower gyűlésén. Január 4-én délelőtt 10:45-kor elhangzott előadásának címe „Tuti játékszerkó! – a perifériák és kiegészítők új generációja; formaterv és funkcionalitás”.
— Phillippe Depallens részt vett a Pulvermedia Consumer VOIP bizottsági csúcstalálkozón „Beágyazott rendszerek kisboltja” című előadásával, amit január 4-én délután 3:30-kor tartott meg.
— Jef Holove a Parks Associates vállalat CES Connections ülésén beszélt. Január 6-i előadásának címe „A globalizmus felé: digitális szolgáltatások vásárlói és elvárásaik” volt.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05