Sun szoftverek 2005 legjobb termékei között

forrás Prim Online, 2006. január 11. 11:29
A Sun Microsystems bejelentette, hogy az eWeek Labs 2005. december 19-i írásában a Solaris 10 operációs rendszer és a Java Studio Creator 2 is elnyerte a „2005 legjobb termékei” díjat. A világ egyik legfejlettebb operációs rendszereként számon tartott Solaris 10 a közelmúltban más informatikai kiadványok, például az InfoWorld és az InternetNews.com szakmai elismerését is elnyerte.
2005 januárjában történt megjelenése óta a Solaris 10 operációs rendszer már 49 sebességpróbán állított fel új világrekordot, és több mint 3,6 millió regisztrált licenccel büszkélkedhet. A szoftver nyílt forráskódja az OpenSolaris projekt közösségen keresztül is elérhető. A nyílt fejlesztés eredményeként a Solaris 10 rendszert a Sun-hoz, a Dell-hez, a HP-hoz és az IBM-hez hasonló hardverszállítók széles körének több mint 500, SPARC-os, x64-es és x86-os, platformja támogatja. Számos publikáció, ügyfél és partner nyilatkozott már elismerően az új és innovatív Solaris 10 operációs rendszerről és olyan főbb szolgáltatásairól, mint például a Solaris Dynamic Tracing (DTrace) és a Solaris Containers, amelyeket Jason Brooks, az eWeek újságírója frappánsan csak így jellemez: „a rendszer egyszerűen lenyűgöző ... szinte virtualizációs funkcionalitással rendelkezik”. Brooks azt is megjegyzi, hogy a Solaris 10-zel „a Sun okosan újra felkarolja az x86-os architektúrát, így az operációs rendszer már a legtöbb szerver és munkaállomás esetében is alkalmazható. "
A Solaris 10 ingyenesen letölthető.

A Solaris Enterprise System másik elemeként megjelent, és hamarosan szintén ingyen letölthető Java Studio Creator 2 szoftvert Peter Coffee, az eWeek szerkesztője „az idei év legvonzóbb fejlesztői terméke” dicsérő jelzővel illette, majd így folytatta: „...az egérműveleteknek köszönhetően a szoftver kezelése a fejlesztők elvárásainak megfelelően kényelmes... Nemcsak a rendeltetésszerű használat során működött hibátlanul, hanem akkor sem jött zavarba, amikor megpróbáltam összezavarni az együttműködő eszközeit.”

A cikk szerint „az eWeek Labs elemzői minden évben több száz termékről mondanak ítéletet. Céljuk, hogy a technológiai döntéshozóknak egyértelmű iránymutatással szolgáljanak az informatika gyorsan változó, törvényi szabályozókkal, biztonsági szempontokkal, versenyképességi problémákkal, költségvetési és személyzeti szabályozókkal, valamint egyéb korlátozó elemekkel teletűzdelt, terepén való tájékozódáshoz.”
Kulcsszavak: Solaris Java Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50