Dell Pc-k AMD lapkákkal?

Genda Csongor Zoltán, 2006. január 13. 19:15
Korábban több ízben is olyan találgatások láttak napvilágot, miszerint a Dell számítógépgyártó azt fontolgatja, hogy termékeit az Advanced Micro Devices processzoraival szerelné fel, és most ismét efféle spekulációk kavarták fel az IT-világ vizeit.
Szakértők a Dell vezérigazgatójának, Kevin Rollinsnak a legutóbbi bostoni sajtótájékoztatón elhangzott szavaira alapozzák feltevésüket, mikor is a CEO így nyilatkozott: "Arra törekszünk, hogy vásárlóink otthonaiba a legkiválóbb technológiákat juttassuk el, és természetesen nyitottak vagyunk a változtatások iránt".

A számítógépgyártó vállalat eddig azonban kizárólag az Intel félvezető-óriás házából származó csipeket építette be PC-ibe, ám a jövőben elképzelhető az is, hogy a Dell-termékek az AMD processzoraival érkezzenek az üzletek polcaira. Ez a lépés azért is lenne ésszerű, mivel így az austini vállalat ezentúl kedvezőbb áron kínálhatná megvételre számítógépeit, és egyesek úgy sejtik, hogy már ebben az évben megérkeznek az új modellek.

Nathan Brookwod, az Insight 64 piackutató intézet vezetője úgy véli, hogy a belépőszintű gépek terén nyereség-visszaesést elszenvedett Dell számára ez a legkedvezőbb pillanat, hogy együttműködjön az AMD-vel. A számítógépgyártó számára azonban nem teljesen ismeretlen az Intel-konkurens technológiája, ugyanis fejlesztőik már évek óta kísérleteznek azok lapkáival, és pár hónapja a Dell saját weboldalán megkezdte bizonyos AMD-csipek értékesítését is.

Kulcsszavak: notebook PC Dell AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50