A MS nem fejleszti tovább a Windows Media Player-t a Mac platformhoz

Milkovits Gábor, 2006. január 14. 08:26
A Microsoft bejelentette, hogy nem fejleszti tovább Windows Media Player szoftverének Macintosh-alapú verzióját, ami azt jelenti, hogy ezentúl nem jelenik meg a médialejátszónak újabb verziója a Mac gépekhez.
A Macintosh rendszerű Apple számítógépekhez jelenleg a Windows Media Player 9 érhető el, amely egyébként egy ideig még továbbra is letölthető lesz. Emellett a szoftverkonszern ingyenesen kínálja majd a Telestream Flip4Mac illesztőprogramját, amely lehetővé teszi Windows Media audio- és videofájloknak a Mac OS X rendszereken futó Apple QuickTime Player-en való lejátszását. A Windows Media Player for Mac 9-et még 2003-ban adta ki a Microsoft, azóta pedig nem tettek közzé jelentősebb frissítést. Adam Anderson PR-igazgató egy interjúban azzal indokolta a döntést, hogy a cég számára a fő szempont a Windows felhasználók kiszolgálása.

Az utóbbi időben a Microsoft több Mac-alapú termékéhez is megszüntette a támogatást, illetve a további fejlesztéseket: nemrégiben az Internet Explorer for Mac böngésző és az MSN for Mac internetes szolgáltatás esetében született ilyen döntés. Az Office programcsomag új verziói viszont egy a Mac World 2006 kiállításon elhangzott bejelentés értelmében minimum további öt évre elérhetők lesznek a Macintosh felhasználók számára. Ami a másik fő Mac-alapú Microsoft terméket, a Virtual PC PC-virtualizációs szoftvert illeti, ezzel kapcsolatban egyelőre konkrét tervek még nem láttak napvilágot.
Kulcsszavak: Windows Media Mac Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50