Díjmentes sebezhetőségvizsgálat a MasterCardnál

forrás Prim Online, 2006. január 29. 09:12
A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indított, melynek keretében - magyarországi kereskedők részére is - ingyenes sebezhetőségvizsgálatot tesz lehetővé.

A MasterCard segíteni kívánja az online kereskedőket, hogy minél előbb csatlakozzanak az iparág (PCI) Data Security Standard szabványához. Ennek egyik feltétele, hogy adatkezelő rendszerük sebezhetőségvizsgálatát elvégeztessék. A program keretében a MasterCard világszerte - így a magyarországi kereskedők részére is - ingyenes sebezhetőségvizsgálatot tesz lehetővé. Az ellenőrzést olyan cégek végzik, mint a OneSec, AmbironTrustWave, Cybertrust, Qualys és a SecurityMetrics. A sebezhetőségvizsgálatot végző cégek teljes listája a www.mastercardsecurity.com honlapon található.

Az új program keretében a kártyatársaság világszerte kedvezőbb anyagi feltételek mellett teszi elérhetővé a MasterCard SecureCode használatát.

Mi a SecureCode?

Az internetes áruházak számára külön kihívást jelent a bankkártyák elfogadása, hiszen sem a vásárló aláírása, sem a bankkártya mágneskártyája nem áll közvetlenül rendelkezésre. A MasterCard SecureCode erre a problémára nyújt megoldást, hiszen a rendszer a káryát használó személy jogosultságát és a lehívásra kerülő összeget is ellenőrzi.
A MasterCard SecureCode egy olyan, a kereskedő honlapján futó program, amely a vásárlóval és a kártyakibocsátó bankkal kommunikál. Amikor internetes környezetben fizetésre kerül a sor, egy ablak jelenik meg a számítógép képernyőjén, amely az előzőleg bankban regisztrált személyes kód megadását kéri a vásárlótól.

A kibocsátó bank ellenőrzi a kódot és a lekért összeget, majd jóváhagyja tranzakciót.
Az új program lehetővé teszi, hogy a MasterCard SecureCode technológiát használó internetes kereskedők alacsonyabb díjat fizessenek a kártyás tranzakciók után mint azok, akik nem támogatják a SecureCode használatát.

Kulcsszavak: MasterCard

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09