Microsoft a foglalkoztatásért

forrás Prim Online, 2006. február 7. 14:05
A Microsoft „XXI. Századi Készségek a Foglalkoztatásért” elnevezésű kezdeményezésének keretében új felajánlásokról tett bejelentést. Európának a szolgáltatások szempontjából hátrányosabb helyzetű közösségei számára nyújt támogatást a Microsoft programja.  Ennek keretében a vállalat segít terjeszteni a digitális műveltséget, az informatikai készségfejlesztést szolgáló támogató programokat, valamint népszerűsíti a technológia előnyeit. A bejelentés Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnökének vitaindító előadásán hangzott el a 2006-os Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon (Government Leaders Forum = GLF) Lisszabonban. A GLF kétnapos rendezvényén 300-nál is több magas rangú kormánytisztviselő és vezető üzletember gyűlt össze Európából, hogy megbeszéléseket folytasson azokról a lehetőségekről és kihívásokról, amelyekkel a vezetők az új globális gazdaságban szembekerülnek.
„Az Európai Unió növekedési és munkahely-teremtési stratégiája legfontosabb fázisába érkezett, amikor már az eredmények elérésére helyeződik a hangsúly. A tagállamok és a magánszektor közötti partnerkapcsolatok is jelentős mértékben hozzájárulhatnak Európa mint régió versenyképességéhez, illetve polgárainak javára szolgálhatnak” – jelentette ki Vladimir Spidla, a foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi ügyek európai biztosa. „Üdvözlöm az európai Készségek a Foglalkoztatásért szövetség létrehozását. A szövetség úttörő példája annak, hogy innovatív együttműködései révén a vállalkozói szféra az érintettek közreműködésével miként bővíti az európai munkanélküliek lehetőségeit. A készségfejlesztő képzések, és a tananyag hozzáférhetősége révén az idősebb munkavállalók, a fogyatékkal élők és a fiatalok jobban megfelelhetnek a munkanélküliség és a változó munkahelyi feltételek által támasztott kihívásoknak, és így hozzájárulhatnak Európa felvirágzásához. Szeretném elismerésemet kifejezni ezért a kezdeményezésért, amely az egyik legjobb gyakorlatot jelenti e területen.”

E célok támogatása érdekében a Microsoft bejelentette a Készségek a Foglalkoztatásért Európai Szövetség létrehozását. Ezt az új szervezetet az európai e-Készségeket Tanúsító Konzorcium (e-Skills Certification Consortium = eSCC) többi tagjával, például a Cisco Systems-szel, az Európai Számítógépes Jogosítvány Alapítvánnyal (European Computer Driving Licence Foundation Ltd. = ECDL-F) és az Informatikai Vizsgaintézettel (Examination Institute for Information Science = EXIN) együtt alapította a Microsoft, s a szövetséget a State Street Corp. és a Randstad Holding nv is támogatja. A Készségek a Foglalkoztatásért Európai Szövetség azon munkálkodik, hogy 20 millió ember számára biztosítson technológiai hozzáférést és ICT képzést az elkövetkezendő öt év során.

„A foglalkoztatottsági szint emelésével lehet a legeredményesebben támogatni a gazdasági növekedést és folytatni a harcot a társadalmi kirekesztettség megszüntetésének érdekében. A társadalom elöregedése okozta kihívások folytán egyre fontosabb a szociális védelmi rendszerek modernizációja és annak előmozdítása, hogy a munkához életciklus szerinti viszonyulhassanak a munkavállalók” – jelentette ki Günter Verheugen, az Európai Bizottságnak a vállalkozásokkal és az iparral kapcsolatos ügyekért felelős alelnöke.

Mindezeken túlmenően a Microsoft bejelentette, hogy 2010-ig 1900-ról több mint 8000-re emeli a Microsoft IT Akadémiák számát , s ezáltal több mint 6 millió felnőtt számára helyi viszonylatban válnak hozzáférhetővé a technológiai készségfejlesztő képzések. Több mint 2 millió polgár veheti igénybe az IT Akadémiákat, hogy a munkaadók által Európa-szerte elismert bizonyítványokat szerezzenek.

A szövetség tagjai kötelezik magukat, hogy több mint 60 millió eurót (73,5 millió USD) fordítanak e nagyra törő célok elérésére az elkövetkezendő öt év folyamán, és hogy konkrét támogatást nyújtanak az Európai Közösség „Együttműködés a Növekedésért és a Munkahelyekért” elnevezésű akciótervének célkitűzéseihez. Mivel mindegyik partner szaktudásával, programjaival és erőforrásaival járul hozzá a közös cél elérésének érdekében tett erőfeszítésekhez, a szövetség újabb lehetőségekkel szolgálhat emberek milliói számára Európa-szerte.

A 2006-os Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumról további tájékoztatást találhat: http://www.microsoft.com/emea/presscentre/glfportugal/default.mspx .

A Microsoft közösségi beruházásaira vonatkozó további információk találhatók az alábbi címen: http://www.microsoft.com/unlimitedpotential.
Kulcsszavak: Microsoft karrier +céginfo

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09