Új generációs biztonsági termékcsaláddal indítja az évet a D-Link

forrás Prim Online, 2006. február 10. 13:41
A most bemutatott termékek – négy új tűzfal és egy information security gateway – D-Link hálózati kapcsolókkal együtt alkalmazva minden korábbinál magasabb szintű védelmet biztosítanak a hálózaton kívülről és belülről érkező támadásokkal szemben.

Lendületes támadást indít a hálózati piac nemzetközileg és itthon egyaránt elismert szereplője az egyszereplős hálózati biztonsági piacon. Az év elején bemutatott új NetDefend tűzfal generáció bevezetése mellett a lakossági piacon az Agnitummal kötött OEM megállapodás és a közeljövőben induló security portal jelzik, hogy a D-Link minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a hegemónia megtörésére, és egy egészséges verseny kialakítására.

Az új NetDefend tűzfalak szervesen illeszkednek a D-Link új stratégiájába, melynek középpontjában teljes körű nagyvállalati megoldások költségtakarékos kiépítése szerepel. A tavaly megismert xStack switchekkel együtt alkalmazva kettős védelem építhető ki egyetlen eszközzel, hiszen a ZoneDefense mechanizmusnak köszönhetően nemcsak a kívülről érkező támadásoknak áll ellen a tűzfal, hanem képes a belülről érkező rosszindulatú adatforgalmat is blokkolni.

„A korábban egyetlen szereplő által uralt nagyvállalati piacon már be is számolhatunk az első sikerekről, hiszen január óta a Magyar Tudományos Akadémia hálózatát a D-Link legmagasabb kategóriájú, extrém igényeknek is megfelelő tűzfala védi.” – mondta el Élő András a D-Link magyarországi képviseletvezetője.

Az új tűzfalak mellett a D-Link a közelmúltban mutatott be egy teljesen új típusú biztonsági eszközt, az úgynevezett Information Security Gateway-t, mely a tűzfal és a hálózat közé helyezve képes kezelni az azonnali üzenetküldő rendszerek (IM) és a peer-to-peer alkalmazások jelentette növekvő veszélyeket.

A biztonsági megoldásokat egy újonnan induló security portal egészíti ki a közeljövőben, mely automatikus és biztonságos szoftverfrissítéseket tesz majd lehetővé a biztonsági megoldások vásárlói számára.

A lakossági piacon az Agnitummal kötött OEM megállapodás nyomán személyes tűzfalak biztosításával, valamint az Egyesült Államokban már bemutatott, szoftveres árban forgalmazott SecureSpot nevű hardveres biztonsági megoldással igazolja a D-Link elhivatottságát a minél teljesebb hálózati biztonság iránt.

Az új tűzfalcsalád:

DFL-200:  SoHo kategóriás tűzfal legfeljebb 40 felhasználó számára. 1 WAN, 1 DMZ és 4 LAN port, 80 IPSec VPN átjáró.
DFL-800:  Kisvállalati tűzfal ZoneDefense védelemmel legfeljebb 150 felhasználó számára. 2 WAN port, 1 DMZ port, 7 LAN port, 300 IPSec VPN átjáró.
DFL-1600:  Középvállalati tűzfal Zone Defense védelemmel legfeljebb 300 felhasználó számára. Többszörös WAN port, 6 10/100/1000 szabadon konfigurálható LAN/DMZ port és 1200 IPSec VPN átjáró.
DFL-2500:  Nagyvállalati tűzfal ZoneDefense védelemmel legfeljebb 600 felhasználó számára. Többszörös WAN port, 8 10/100/1000 szabadon konfigurálható LAN/DMZ port és 2500 IPSec VPN átjáró.
DFL-M510: Information Security Gateway, 1x 10/100Mbps WAN port, 1x 10/100Mbps LAN port, azonnali üzenetküldő (IM) és P2P alkalmazások felügyelete/menedzsmentje, Layer7 alkalmazások menedzsmentje, valós idejű forgalom figyelés.

Kulcsszavak: security D-Link-hu D-Link

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50