Erősödő szakmai közélet a hazai projekt menedzser szakmában

forrás Prim Online, 2006. február 10. 14:21
Első tisztújítását tartotta a három évvel ezelőtt létrehozott "PMI Budapest Magyar Tagozat", mely az amerikai központú projektmenedzser szakmai világszervezet magyarországi tagjait fogja össze. Az elmúlt három évben jelentősen nőtt az érdeklődés a magyar gazdaságban a projektmenedzsment szakma és szolgáltatások iránt, amit a taglétszám csaknem 200%-os növekedése is mutat.
A projekt menedzsment szakma fejlődését az elmúlt években nagymértékben segítették a havi rendszerességű klubdélutánok, a tavasszal és ősszel megrendezett szakmai napok (Körkapcsolás®), valamint az éves Fórumok, ahol a legkiválóbb projekt menedzserek mutatták be tapasztalataikat, projekt sikereket hozó, kiérlelt módszereiket. A magyarországi szakma, gondos mérlegelés után, minden évben kiadta „AZ ÉV PROJEKT MENEDZSERE” díjat, amit a különböző iparágak és az államigazgatás is elismerésként kezel. A szakmai munka lehetőségének megteremtéséhez támogató vállalatok sora nyújtott segítséget.

A magyar tagozat, a PMI anyaszervezet által nyújtott szakmai háttér teljes körű biztosításával lehetőséget adott a hazai és nemzetközi projekt menedzsment tapasztalatok megszerzésére (havi kiadású hírlevél, internetes tájékoztatás: www.pmi.org.hu, egyre növekvő szakkönyvtár, nemzetközi konferenciákon való kedvezményes részvétel), a PMI által kínált szolgáltatások (http://www.pmi.org/) igénybevételére.

A megújított "PMI Budapest Magyar Tagozat" elnöke ismételten Szalay Imre (HP Magyarország) lett. A tagságért felelős elnökhelyettesnek Cserna Józsefet (Expertive), a pénzügyi elnökhelyettesnek Vincze Andrást (K&H Bank), a kommunikációs elnökhelyettesnek dr. Prónay Gábort (ProCompass), a képzésért és minősítésért felelős elnökhelyettesnek dr. Pálvölgyi Lajost (InterProject), a szakmai programokért felelős elnökhelyettesnek dr. Kupás Tibort (IFUA Horváth & Partners), titkárnak Czibók Zoltánt (HP Magyarország) választotta a közgyűlés.

Az új vezetés előtt fontos feladatok állnak. Kiadásra kerül a PMI PMBOK® magyar nyelvű változata, amely könyvből közel 2 millió példányt adtak el világszerte, s a PM szakma bibliája. Várhatóan 2007-ben Magyarországon kerül megrendezésre a PMI európai régiós nagy kongresszusa.

Az új vezetés stratégiájának fontos eleme a sikeres projekt menedzserek és funkcionális vezetők megnyerése, a társ projektmenedzsment szövetségesekkel való további együttműködés, érdekképviselet, hogy a növekvő szakmai közösség segítségével tovább fejlődhessen Magyarországon is ez a versenyképességet, hatékonyságot eredményező szervezési-vezetési technológia.
Kulcsszavak: projektmenedzsment PMI

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09