BenQ Mobile fejlesztések: HSDPA-, UMTS- és zenei mobil

forrás Prim Online, 2006. február 13. 14:40
A BenQ Mobile a hétfőn megnyitott barcelonai 3GSM kongresszuson mutatta be legújabb készülékeit. Az EF51 egy telefont magában rejtő zenelejátszó, amellyel kiváló minőségben hallgathatjuk meg felvételeinket, ugyanakkor telefonálhatunk és fényképezhetünk is. A HSDPA technológiával felvértezett EF91 szétnyitható mobiltelefonon élőben nézhetjük meg a video- és televíziós felvételeket, 3,2 megapixeles kamerájával pedig kiváló minőségben rögzíthetünk álló és mozgó képeket. A mindössze 13 milliméter vastag S81 UMTS-telefon díjnyertes formatervezésével és multimédiás funkcióival vív ki elismerést.

A BenQ-Siemens EF51 mobiltelefon, pontosabban beépített mobiltelefonnal rendelkező zenelejátszó ideális eszköz a zenerajongóknak. A készülék formáját, kialakítását és működését tekintve is felveszi a versenyt a kizárólag zenehallgatásra szolgáló készülékekkel. Az EF51 csukott állapotban tökéletes hasonlóságot mutat a zenei eszközökkel, jól elrendezett gombjai pedig kényelmes kezelhetőséget biztosítanak. A telefon billentyűzete a lehajtható lap mögött, a kijelző alatt található. Az FM-rádió és az összes fontos audio formátumot kezelő lejátszó kiváló zenei élményt garantál.

Számítógépünkről USB-kábelen keresztül tölthetjük át a zeneszámokat a mobiltelefonra, de kedvenc dalainkat közvetlenül a beépített rádióból is rögzíthetjük. A készülékhez tartozó miniSD kártya akár többórányi felvétel tárolását biztosítja. Az EF51 Speech-to-Music funkciója segítségével hangunkkal irányíthatjuk a számok kiválasztását, így nem kell többé hosszú ideig tartó kereséssel bajlódnunk. A 3D surround hangzás tökéletes zenei élményt biztosít, amelyet a hatsávos hangszínszabályozóval egyéni ízlésünknek megfelelően alakíthatunk, lejátszás közben pedig az éppen aktuális dal szövegét láthatjuk a kijelzőn. Az EF51-es 1,3 megapixeles fényképezőgépével zenehallgatás közben is megörökíthetjük élményeinket.


A BenQ Mobile EF91-es készüléke a világ első HSDPA-mobiltelefonja. A forradalmian új eszközzel, az innovatív átviteli technológiának köszönhetően rendkívül nagy sebességgel tölthetünk le adatokat mobilunkra. A fotókhoz, filmekhez és zenékhez ötször gyorsabban férhetünk hozzá, mint a UMTS esetében. A HSDPA (High Speed Download Packet Access) azt is lehetővé teszi, hogy a videoklipeket és televíziós felvételeket az interneten azonos időben nézzük meg a készülék nagyméretű, színes kijelzőjén. Mindezekhez a telefon 3D surround hangzást biztosít.

A szétnyitható EF91-essel videohívásokat is intézhetünk, 3,2 megapixeles, autofókusszal, digitális zoom-mal és fotófénnyel rendelkező beépített kamerájával pedig álló- és mozgóképeket is készíthetünk, így bátran otthon hagyhatjuk fotós eszközeinket. A telefonhoz tartozó cserélhető microSD memóriakártya elegendő tárhelyet nyújt számos felvétel tárolásához.

A készülék nem csak technológiai szempontból élenjáró. Az ívelt vonalú, minőségi anyagokból készült metálfényű EF91 külsejét tekintve is messzemenően megfelel az elvárásoknak.

A különösen vékony BenQ-Siemens S81 klasszikus eleganciát sugárzó UMTS-telefon. A mindössze 13 milliméter vastagságú készülék az egyik legvékonyabb UMTS-mobiltelefon, amely formatervezésével a 2006-os nemzetközi iF Design díjat is kiérdemelte. Az S81 videotelefonálásra is alkalmas, így szemtől szembe beszélgethetünk barátainkkal és kollégáinkkal. Ehhez a funkcióhoz a telefon elején lévő VGA kamerát használhatjuk, amely jó minőségű képet biztosít a hívások során.

A UMTS-technológiának köszönhetően az S81-re MP3-, AAC+-, AMR- és WMA-formátumú zenei állományokat és videoklipeket tölthetünk le, amelyeket sztereó hangzásban akár azonnal lejátszhatunk. Mindehhez a mobiltelefonhoz tartozó sztereó fülhallgató biztosít kiváló hangminőséget. Az 1,3 megapixeles, tízszeres digitális zoom-mal és LED-es fotófénnyel ellátott készülékkel akár útközben is készíthetünk rögtönzött képeket és videókat, amelyeket a nagyméretű, 262 ezer színű kijelzőn nézhetünk meg. Az adatokat a telefon belső memóriájában és a csatlakoztatható microSD™ kártyán tárolhatjuk, vagy a DCA-150 USB-kábelen keresztül összehangolhatjuk őket személyi számítógépünkkel. Az S81 az üzleti életben is hasznos kommunikációs társ. Fejlett szervező- és elektronikus levelek küldésére illetve fogadására alkalmas funkcióval rendelkezik.

Kulcsszavak: HSDPA UMTS mobiltelefon Benq

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09