Az Ericsson új GSM és WCDMA bázisállomásokat vezet be

forrás Prim Online, 2006. február 13. 14:53
Az Ericsson új bázisállomás generációkat mutatott be a 3GSM World Congress keretében, Barcelonában, hogy kielégíthesse a megrendelők zökkenőmentes kapacitásnövelésre, kevesebb telephelyre és nagyobb energiagazdaságosságra vonatkozó igényeit. Az új termékválaszték lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők számára, hogy rendkívül versenyképes áron nyújtsanak olyan szolgáltatásokat, mint például a nagy sebességű mobil széles sávú átvitel.
Az új bázisállomás-termékválaszték - amely a legfejlettebb a piacon - kiváló rádióteljesítménye és rugalmas konfigurációja révén 30 százalékkal kevesebb telephely üzemeltetését és 50-150 százalékos kapacitásnövelést tesz lehetővé, emellett javítja az energiahatékonyságot, mivel az új generációs bázisállomások áramfogyasztása további 20-55 százalékkal alacsonyabb.

1.: mind GSM-, mind WCDMA-hozzáférésre alkalmas bázisállomás


A kompakt kialakítás leegyszerűsíti a modernizálást, gyorsabbá teszi az új telepítéseket és csökkenti a teljes tulajdonlás költségét. Emellett négyzetméterenként 100 százalékkal növeli a kapacitást, hogy kiszolgálhassa a jövő forgalomnövekedését.

Az új, többszörös hozzáférésű bázisállomás lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők számára, hogy ugyanazon térségben kombinálják a GSM- és WCDMA-technológiát, csökkentve ezáltal a rádióhálózat kiépítésének és üzemeltetésének költségeit.

Kurt Jofs, az Ericsson hozzáférési üzleti egységének ügyvezető alelnöke szerint: „A többszörös hozzáférési bázisállomás alacsony szintű teljes tulajdonlási költsége új lehetőségeket nyit azon hálózatüzemeltetők számára, akik az előfizetőket havonta akár nem több mint 2 dolláros díj fejében is kiszolgálnák.”

A bázisállomás a kisebb méret és súly, valamint a moduláris felépítés révén a telephelyre szállítható, ezáltal egyszerűsítve az építési munkálatokat, a telepítést és a felszerelést. A kompakt kialakítás révén a bázisállomás négyzetméterenként 100 GSM adó-vevőnek vagy 50 WCDMA vivőhullámnak megfelelő kapacitás, vagy a kettő kombinációjának nyújtására képes. Az Ericsson korábbi iparági vezető bázisállomásaihoz képest ez a bázisállomás 100 százalékos kapacitásnövekedést jelent négyzetméterenként.

„Ez a bázisállomás a nagyvárosokban is a hálózatüzemeltetők segítségére lesz, ahol nem egyszerű feladat újabb és újabb telephelyeket találni, hogy kövessék a forgalom növekedését” - fejtette ki Jofs.

2.: RBS 3000 - a  WCDMA bázisállomások új generációja

A nagyobb fokú integráció révén ezek a bázisállomások fele akkora méretűek mint a korábbi modellek. Lehetővé teszi az új, többszörös hozzáférési GSM/WCDMA bázisállomások bevezetését is, a GSM zökkenőmentes frissítését WCDMA-ra, valamint képesek párhuzamosan működni mind a GSM, mind a WCDMA hálózatokban.

Kurt Jofs, az Ericsson hozzáférési üzleti egységének ügyvezető alelnöke szerint: „A megrendelők különféle környezetben igényelnek lefedettséget, és ez új kihívások elé állítja a hálózatüzemeltetőket. Az új termékválaszték megrendelőink számára optimális megoldást biztosít minden egyes telephely esetében, és ami még fontosabb, alacsonyabb teljes tulajdonlási költségen.”

A WCDMA-bázisállomások új generációja, amely az RBS 3000 nevet viseli, megosztott, telephelyre szállítható, többszörös hozzáférési és hatalmas kapacitással rendelkező termékeket foglal magában, mind beltéri, mind kültéri használatra. Az összes bázisállomás tetszőlegesen bővíthető és rugalmas rádiókonfigurációkat, átviteli megoldásokat és energiagazdálkodási beállításokat kínál.

A termékválaszték már elérhető az 850, 1900 és 2100 MHz-es frekvenciasávokra, továbbá támogatni fogja a jövőben bevezetett frekvenciasávokat is, köztük a 900, 1700, 1800, 1700/2100 és 2500 MHz-es sávokat.

A leginkább költséghatékony RBS 3000-as csomópont mobil adatátviteli kapacitása több mint napi 400 GB, amely eredményeképpen a széles sávú rádióhálózat GB-ra vetített költsége kevesebb mint 1 euró.

A 3G-fejlődés támogatása érdekében az új generációs bázisállomások a Super3G technológiára is fel vannak készülve, amely technológiát az iparágon belül mostanában egyre inkább a WCDMA hosszú távú fejlődése névvel illetnek.

A WCDMA a domináns 3G-technológia, a világ tíz legnagyobb hálózatüzemeltetője közül nyolc ezt a technológiát választotta. Az Ericsson várakozásai szerint 2007-re a mobil előfizetők akár 80 százalékát is kiszolgálhatja a GSM/WCDMA család, amelyben az Ericsson a 35 százalékos piaci részesedésével vezető szerepet tölt be.

Kulcsszavak: WCDMA UMTS mobilszolg Ericsson

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Bekerülhet-e a hétköznapi életünkbe a robotika?

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 12:01

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50